Meny

200 tips i jakt på overgriper

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Interpol har fått inn over 200 tips etter at de tirsdag sendte ut bilder og en etterlysning av en mann som mistenkes for seksuelle overgrep mot gutter i Sørøst-Asia.


– Interpols anmodning om hjelp til å identifisere denne mannen har fått oppmerksomhet verden over, heter det i en uttalelse fra Interpol.

– Bare 24 timer etter at vi la ut anmodningen, har Interpol mottatt over 200 tips om mulige navn, steder og bilder av den uidentifiserte mistenkte.

Politibilder av mannen ble spredt over hele verden tirsdag.

Overgrepene han mistenkes for, skal ha blitt oppdaget da politiet fant flere hundre bilder av overgrep mot barn på en datamaskin tilhørende en nordmann i mars 2006.

Politiet i Thailand og Kambodsja er i høy beredskap som følge av etterlysningen, men sier det kan bli vanskelig å finne mannen, som er mellom 50 og 70 år gammel.

Det er bare andre gang Interpol legger ut bilder på internett for å få tak i en overgrepsmistenkt. I oktober i fjor ble en canadier pågrepet i Thailand etter at en slik etterlysning hadde gitt politiet rundt 350 tips. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus