Meny

Tror faren drepte jenta hjemme

En fem år gammel jente ble funnet drept i en parkert bil like ved dette huset på sideveien fra riksvei 35 gjennom Drangedal i Telemark onsdag morgen. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet tror 29-åringen drepte den fem år gamle datteren hjemme i huset i Kragerø, og at han deretter kjørte til Drangedal med den døde jenta i bilen.

Snaut 15 minutter over midnatt natt til onsdag våknet beboerne på gården i Kroken i Drangedal av smellet da den drapssiktede 29-åringen kolliderte inn i den parkerte bilen på gården. Huseieren fant bilen kraftig skadet i fronten, med to airbager utløst i forsetene. Inne i bilen lå femåringen med tydelige skader. Ambulansepersonell som raskt kom til stedet, kunne slå fast at jenta var død.– Skadene hun hadde stammer ikke fra kollisjonen, sa visepolitimester Runar Karlsen på politiets pressekonferanse onsdag ettermiddag.

Haiket

Politiets etterforskere tror 29-åringen har drept datteren hjemme i borettslagsleiligheten i Kragerø før han kjørte den flere mil lange turen til Drangedal tirsdag kveld. Mannen skal kjenne dem som bor på gården hvor han kolliderte.

– Det var ikke tilfeldig at han kjørte inn på den gården, sier Runar Karlsen, uten å ville gå nærmere inn på hvilken forbindelse det var mellom siktede og beboerne på gården.

Selv forsvant jentas far etter kollisjonen og ble ikke pågrepet før det var gått nærmere sju timer. Klokka 6.45 ble mannen pågrepet haikende, to kilometer unna på riksvei 38.

– Vitner hadde reagert på en haiker og meldte fra om det til politiet. Bare få minutter senere hadde vi pågrepet den siktede, sier politiadvokat Jon Borgen til NTB.

Hadde skader

Ut over at skadene på jenta ikke stammer fra kollisjonen, er politiet tilbakeholdne med informasjon. Hun ble onsdag sendt til Rettsmedisinsk institutt i Oslo for obduksjon.

29-åringen ble undersøkt av politilegen før det ble startet avhør av ham på ettermiddagen. Han skal også ha hatt skader, opplyser politiadvokaten.

Mannen er siktet for forsettlig drap, men politiet varslet allerede før det første avhøret var avsluttet at siktelsen kan bli utvidet. Dersom kollisjonen med den parkerte bilen i Drangedal var et forsøk på å skjule et drap, vil det trolig være en skjerpende omstendighet. Bilen skal undersøkes av tekniske eksperter.

Møtte forsvarer

Advokat Johan Tønnes Løchstøer ble onsdag ettermiddag oppnevnt som forsvarer for 29-åringen. Han hadde et timelangt møte med klienten sin onsdag kveld.

– Jeg har snakket med ham i en time og vi skal fortsette å prate sammen i morgen før fengslingsmøtet. Da vil vi også diskutere siktelsen og om han skal samtykke til varetekt eller ikke, sier Løchstøer til NTB.

Advokaten regner med at han vil begjære lukkede dører når fengslingsmøtet starter torsdag.

Ifølge politiadvokat og etterforskningsleder Jon Borgen er mannen kjent av politiet fra tidligere, men Borgen vil ikke kommentere hva slags saker mannen har vært knyttet til.

Etterforskningslederen vil heller ikke kommentere om mannen har fått eventuelle rettspålegg i forbindelse med samværsretten til jenta eller i forbindelse med jentas mor

– Han er tidligere dømt i en voldssak, men det har ingen relevans til denne saken. Det stemmer også at han har vært i en tvist i forbindelse med foreldreretten til datteren, men denne endte med en avgjørelse han var tilfreds med, sier forsvareren. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus