Meny

MiNa: «Playground Princess» (HowToSayGoodNight/SonyBMG)

18 karat kvarts

18 karat kvarts

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den sveitsiske duoen MiNa har fått norsk drahjelp på sitt første album.

«Playground Princess»«Playground Princess»

Den sveitsiske duoen MiNa er egentlig et sideprosjekt og en avlegger fra bandet Lunik. Kjernen består av Jael Krebs og Luk Zimmerman, som på denne debutplaten har fått med seg Pål Angelskår fra Minor Majority.

Moderbandet Lunik har vært stjerner i hjemlandet i en tiårsperiode, og siden «Playground Princess» ble sluppet i Sveits sist høst har også MiNa vokst seg store. Ikke minst takket være vår egen Pål Angelskårs innsats.

Musikken som MiNa serverer på «Playground Princess» er melodiøs, men lavmælt i form og oppbygging. Instrumenteringen kan likevel regnes som både spennende og eksperiementell med en miks av blokkfløytespill, xylofon, synth, banjo og kassegitar. Vårt norske alibi håndterer for øvrig banjo på låtene «Complete» og «At The Start Of It», mens han synger duett med Jael på den morderiske balladen «Living In Between». For øvrig bidrar han med koring på platen.

Det musikalske uttrykket til MiNa kan likevel ikke karakteriseres som en direkte nær slektning av Minor Majority. Men at de deler noen musikalske celler i DNA-systemene sine er likevel ikke en fryktelig overdrevet sannhet.

Når det er sagt, så byr MiNa på en stil som opererer med et langt mer elektronisk lydbilde enn hva vi er vant til fra Angelskårs moderband. For å trekke en linje til en annen norsk artist, så føles ikke Rockettothesky å være et alt for fjernt sammenligningsgrunnlag.

Ellers flyter «Playground Princess» på en stødig og gjennomarbeidet produksjon i kombinasjon med gode låter som hele veien ligger i bunn som et solid fundament. Vokalist Jael Krebs synger videre til tider forførerisk godt, noe som også bidrar til å løfte helhetsinntrykket.

At MiNa er blitt en suksess i annerledeslandet Sveits kan være et tegn på at det samme kan skje i annerledeslandet Norge. Det skal i hvert fall ikke stå på produktet, for det holder mål og vel så det!

Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Les Retrohue her

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus