Meny

Voldsomt slagsmål i Sofienbergparken

Sofienbergparken i Oslo var tirsdag kveld åsted for en voldsom slåsskamp. Politiet jobber med å oppklare årsakene til sammenstøtet. (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere personer barket sammen i et stort slagsmål i Sofienbergparken i Oslo.

Et øyenvitne forteller til ABC Nyheter at flere personer begynte å slåss voldsomt i Sofienbergparken tirsdag kveld.

Politiet snakket med flere vitner i Sofienbergparken. (Mobilfoto: Ingar Mevåg)Politiet snakket med flere vitner i Sofienbergparken. (Mobilfoto: Ingar Mevåg)

- Rundt 20 personer begynte å slåss og en av personene hadde en jernstang som han skulle ta en annen person med. Det hele så imidlertid ut til å være over ganske rakst, men plutselig tok det helt av, sier Ingard Mevåg til ABC Nyheter.

- Det så ut til å være over og de involverte gikk fra hverandre, men plutselig så hørte jeg en bagasjeluke som ble lukket hardt igjen i en bil og det kom da stormende minst to personer med jernrør tilbake som skulle ta flere andre som hadde vært med i slåsskampen.

Øyenvitnet forteller at det skjedde der hvor alle barnefamilene holder til i parken.

- Det skjedde like ved alle lekestativene i parken. Der oppholder det seg til vanlig mange småbarnsfamilier, og det var virkelig ubehagelig. Av alle steder i parken så valgte de det verst tenkelige stedet å slåss.

Ifølge Mevåg var de involvert av utenlandsk opprinnelse.

Politiet på plass

Politiet kom raskt til stedet. Minst én bil skal ha prøvd å stikke i fra åstedet.

- Politiet kjørte rett etter bilen og jeg har akkurat blitt fortalt at de har stoppet den. Det står flere biler her som politiet er interessert i få tak i eierne på, forteller Mevåg videre.

Even Gjørstad, operasjonsleder i politiet, sier situasjonen er noe uoversiktlig.

- Vi fikk inn melding klokken 19.55 om at det var en slåsskamp i Sofienbergparken og hvor rundt 20 personer skulle være innblandet. I meldingen kom det også frem at det var jernstenger med i bildet. Vi har foreløpig ikke helt oversikt over alle som innblandet fordi det var så kolossalt ma

Det var her, i Sofienbergparken i Oslo, at et kjempeslagsmål utviklet seg tirsdag kveld. Det var mange personer i parken da slåsskampen startet. (Foto: Scanpix)Det var her, i Sofienbergparken i Oslo, at et kjempeslagsmål utviklet seg tirsdag kveld. Det var mange personer i parken da slåsskampen startet. (Foto: Scanpix)

nge personer i parken, men basert på øyenvitner har vi fått tak i noen. Det er det vi jobber primært med nå.

Han kan ikke si noe om bakgrunnen for det voldsomme sammenstøtet.

- Akkurat nå kan jeg ikke si noe om verken årsak eller hvilke typer personer som er innblandet. Vi jobber nå med å finne ut hvorfor dette skjedde.

Gjørstad sier at politiet har kontroll på bilene som skal være involvert.

- Ja, vi fikk stoppet bilen som prøvde å flykte og de andre bilene som virker å ha noe med dette å gjøre har vi kontroll på.

Minst én person skal ha oppsøkt legevakten etter opptrinnet. Det er uklart om kamphanene har tilknytning til noen av gjengmiljøene i Oslo.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus