Meny

- Vi er ikke noe topplag

RBKs trenerduo Trond Henriksen (t.v) og Erik Hoftun (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter fire poeng av 18 mulige innrømmer Erik Hoftun at RBK brukte for lite tid på formasjonstrening i vinter. Han sier også at RBK i dag ikke er noe topplag.

Trondheim (NTB): Nå mener han klubben må revurdere årets målsetting, for uttellingen til nå er fire poeng og ti poeng bak Stabæk på tabellen.

– I ettertid kan man si at vi ikke trente nok formasjon i vinter, i forhold til hva vi burde. Det ble gjort prioriteringer, men 4-4-2-systemet tok lengre tid å få inn enn vi hadde trodd. Resultatene sier dette, og når det blir slik, må man også spørre seg om vi trenere er dyktige nok til å formidle 4-4-2-budskapet, sier Hoftun til Adresseavisen.

- Vi er ikke noe topplag

Etter gjentatte forsøk uten resultater var RBK tilbake i 4-3-3 mot Stabæk. I det som ble en jevn kamp, men hvor RBK igjen ble stående uten poeng. Hoftun mener imidlertid det blir for lettvint å si at 4-3-3 er løsningen til Erik Hamrén er på plass:

– Kritikerne har glemt at vi underpresterte i 4-3-3 i fjor. Derfor la Trond (Henriksen) og de andre om til to spisser, og hadde kjempesuksess. Det blir for enkelt å rope på 4-3-3 igjen allerede nå, sier han.

– Men slik situasjonen er, er vi nødt til å stikke fingeren i jorda. Vi er ikke noe topplag, og det kommer ikke til å snu «slik», sier Hoftun, og knipser med fingrene.

Topp 30 i Europa?

Nå mener Erik Hoftun RBKs sesongstart får konsekvenser for målsettingen om å havne blant de tre beste:

– Det er det riktig å si at vi revurderer den. Vi har ikke noe valg på det. Vi er ti poeng bak Stabæk. Da sier det seg selv.

– Dere har jo hele veien sagt at den unge spillerstallen kan gi mer varierende prestasjoner enn tidligere. Var dette et vel fårete mål?

– Vi hadde jo et håp om at vi skulle være blant de tre, da. Og vi skal tilbake. Målsettingen om en dag å være topp 30 i Europa står ved lag. Men det kan ta tid. Det må ikke skje i 2008, konkluderer Hoftun. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus