- Vi er ikke noe topplag

RBKs trenerduo Trond Henriksen (t.v) og Erik Hoftun (Foto: Scanpix)
RBKs trenerduo Trond Henriksen (t.v) og Erik Hoftun (Foto: Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter fire poeng av 18 mulige innrømmer Erik Hoftun at RBK brukte for lite tid på formasjonstrening i vinter. Han sier også at RBK i dag ikke er noe topplag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trondheim (NTB): Nå mener han klubben må revurdere årets målsetting, for uttellingen til nå er fire poeng og ti poeng bak Stabæk på tabellen.

– I ettertid kan man si at vi ikke trente nok formasjon i vinter, i forhold til hva vi burde. Det ble gjort prioriteringer, men 4-4-2-systemet tok lengre tid å få inn enn vi hadde trodd. Resultatene sier dette, og når det blir slik, må man også spørre seg om vi trenere er dyktige nok til å formidle 4-4-2-budskapet, sier Hoftun til Adresseavisen.

- Vi er ikke noe topplag

Etter gjentatte forsøk uten resultater var RBK tilbake i 4-3-3 mot Stabæk. I det som ble en jevn kamp, men hvor RBK igjen ble stående uten poeng. Hoftun mener imidlertid det blir for lettvint å si at 4-3-3 er løsningen til Erik Hamrén er på plass:

– Kritikerne har glemt at vi underpresterte i 4-3-3 i fjor. Derfor la Trond (Henriksen) og de andre om til to spisser, og hadde kjempesuksess. Det blir for enkelt å rope på 4-3-3 igjen allerede nå, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Men slik situasjonen er, er vi nødt til å stikke fingeren i jorda. Vi er ikke noe topplag, og det kommer ikke til å snu «slik», sier Hoftun, og knipser med fingrene.

Topp 30 i Europa?

Nå mener Erik Hoftun RBKs sesongstart får konsekvenser for målsettingen om å havne blant de tre beste:

– Det er det riktig å si at vi revurderer den. Vi har ikke noe valg på det. Vi er ti poeng bak Stabæk. Da sier det seg selv.

– Dere har jo hele veien sagt at den unge spillerstallen kan gi mer varierende prestasjoner enn tidligere. Var dette et vel fårete mål?

– Vi hadde jo et håp om at vi skulle være blant de tre, da. Og vi skal tilbake. Målsettingen om en dag å være topp 30 i Europa står ved lag. Men det kan ta tid. Det må ikke skje i 2008, konkluderer Hoftun. (©NTB)