Meny

Droppet Frps klimamøte

Frp kritiserer både Venstre og SV for å ikke delta på klimaseminaret i dag. - I stedet for å bruke tid på gamle debatter, har jeg brukt dagen på å diskutere hvordan biodrivstoff kan bidra i klimakampen, sier SVs Inga Marte Thorkildsen. (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Miljøpartiene SV og Venstre glimret med sitt fravær da Frp holdt klimaseminar på Stortinget tirsdag.

Frps klimapolitiske talsmann Ketil Solvik-Olsen.Frps klimapolitiske talsmann Ketil Solvik-Olsen.

- Alle partiene hadde representanter innom møtet bortsett fra SV og Venstre. Jeg synes det er litt spesielt når vi annonserer dette seminaret så bredt som vi gjør, at de to partiene som påstår de prioriterer klima ikke gidder å møte. Det viser manglende respekt både for forskerne og debatten, sier Frps klimapolitiske talsmann Ketil Solvik-Olsen, til ABC Nyheter.

Klimaforskere, biologer, meteorologer og samfunnsøkonomer var invitert til å holde innlegg under klimaseminaret Frp arrangerte på Stortinget tirsdag.

- Jeg tror både Venstre og SV kunne hatt godt av å være til stede. Dette har med å erkjenne at problemstillingen er komplisert og det er mange synspunkt, sier Solvik-Olsen.

Bortreist

- Vår klimapolitiske talsmann Gunnar Kvassheim er på reise, men ville nok ellers dukket opp. Vi er selvsagt interessert i å lytte til de innspillene som kommer, og han ville sikkert kommet om det ikke var for reisen, sier politisk rådgiver i Venstre Isak Oksvold.

- I stedet for å bruke tid på gamle debatter, har jeg brukt dagen på å diskutere hvordan biodrivstoff kan bidra i klimakampen. Mens Frp forsøker å skjule klimaendringene prøver vi å løse dem. Fint om også Frp snart kunne bidra, sier Inga Marte Thorkildsen, miljøpolitisk talsperson i SV, til ABC Nyheter.

Fremskrittspartiet fikk mye pepper tidligere i vår etter en klimakonferanse i Bergen der hovedattraksjonen var en svensk spesialist på sveiseteknikk og ingen klimaforskere deltok.

- Tyngde

- Det var mye mer faglig tyngde og styrke på dagens seminar enn på konferansene de har holdt tidligere i år. Det som foregikk på de tidligere konferansene hadde lite med den vitenskapelige virkeligheten å gjøre, mens dagens seminar hadde mye større faglig tyngde og bredde. Det var i mye større grad forankret i forskning og den vitenskapelige virkeligheten, sier direktør Pål Prestrud i Cicero til ABC Nyheter.

Han deltok på tirsdagens seminar og roser Frp for initiativet.

- Det er veldig bra med slike seminarer, dess mer kunnskap dess bedre. Samtidig er vel dette en del av det politiske spillet, der man vil ha frem at debatten ikke er over.

- Hva tenker du om Frps klimapolitikk?
- Den har jeg ingen mening om. Jeg prøver å være en nøytral forsker og holde meg unna partipolitikken, sier Prestrud.

Klimakutt

Frps Solvik-Olsen understreker at partiet ønsker en reduksjon i klimautslippene.

- Fremskrittspartiet har sagt at man må kjøre to parallelle løp. Man må stimulere til vitenskapelig debatt, men samtidig være føre var og ta utgangspunkt i at FNs klimapanel kan ha rett. Derfor må vi kutte klimautslippene. I motsetning til de andre partiene vil vi imidlertid ikke være med på å skape noen dommedagsstemning. Vi må kunne diskutere hvilke tiltak som vil være mest effektive. De andre partiene går alt for langt i å forsøke å undertrykke enhver kritikk.

Oppdatert klokken 18.05 med uttalelser fra SVs Inga Marte Thorkildsen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus