Meny

Ny demonstrasjon mot matvarepriser i Mogadishu


Flere tusen somaliere deltok tirsdag i en ny demonstrasjon mot høye matvarepriser i Somalia. Foto: REUTERS/Mowlid Abdi/SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere tusen somaliere strømmet tirsdag ut i gatene i krigsherjede Mogadishu for å demonstrere mot de økte matvareprisene.

Politiet skjøt i lufta for å spre de over 10.000 demonstrantene, som hadde samlet seg sør i Mogadishu. Demonstrantene kastet stein mot butikker og biler og brente bildekk i gatene, forteller øyenvitner.

Foto. ScanpixFoto. Scanpix

Mandag ble fem personer drept i en lignende demonstrasjon.

– Dette er det største problemet verden står overfor. Ingen bryr seg om de sivile, og forretningsfolkene skader oss mer enn det Somalias væpnede fiender gjør nå, sa den religiøse lederen Mohamoud Abdulle til de fremmøtte.

Demonstrantene er rasende på grunn av de økte matprisene, men også fordi flere butikker nå nekter å ta imot visse sedler av frykt for at de er falske. Mange butikkeiere tar nå kun imot dollar.

Det finnes ingen offisielle inflasjonstall fra Somalia, men ifølge FN-observatører har prisen på korn økt med mellom 110 og 375 prosent i løpet av det siste året. Prisstigningen følger den globale utviklingen, men prisene blir også drevet opp som følge av at deler av Somalia har opplevd en av sine verste tørkeperioder noensinne.

– Jeg er sulten, men kan ikke kjøpe mat, sier 25 år gamle Abdifatah Hussein til Reuters mens han holder fram en bunke sedler han ikke får kjøpt noe for.

– Jeg er redd vi snart kommer til å spise hverandre. Vi kommer aldri til å slutte å protestere før butikkeierne godtar sedlene, sier han. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus