Meny

Mer «Iron Man» på vei

 NB: Dette er ikke Ketil Stokkan som gjør et comeback med låten «Romeo». 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Robert Downey Jr nyter suksess som Iron Man øverst på filmtoppen denne uken. Nå har han takket ja til å iføre seg jerndrakten igjen.

Superhelten i Robert Downey Jrs skikkelse lokker store publikumsmasser til kinosalene om dagen. «Iron Man » er den aller mest sette filmen i Norge den siste uken med over 47000 besøkende. Downey Jr har nå underskrevet en kontrakt med Marvel Studios som lover en oppfølger i 2010, melder BBC News i dag.

Den første filmen om stålmannen hadde premiere i forrige uke og har allerede håvet inn nærmere 100 millioner dollar (over en halv milliard norske kroner) på billettinntekter bare i USA og Canada.

Flere seriehelter kan bli film

I kjølvannet av suksessen har filmskaperne derfor bestemt seg for å lage en serie med oppfølgere om flere populære tegneseriehelter. Blant annet nevnes Thor, Captain America og The Avengers som egnede kandidater til å kunne gjenskapes i filmutgaver.

Produksjonssjefen i Marvel Studios, Kevin Feige, sier til BBC at årsaken til filmens formidable suksess kan knyttes direkte opp mot Robert Downey Jrs rolletolkning.

Robert Downey Jr spiller milliardær- og vitenskapsmannen Tony Stark som finner opp en høyteknologisk jerndrakt som forvandler ham til en superhelt. I rollen som hans personlige assistent finner vi Gwyneth Paltrow.

Vellykket comeback

Rollen som Iron Man har også bidratt til å løfte Robert Downey Jr tilbake på toppen etter flere år med alkohol- og dopproblemer.

Les vår anmeldelse av «Iron Man» her

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus