Meny

Hevder Støre sendte flere SMS for Tromsø

Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) sendte enda en tekstmelding med støtte for OL i Tromsø 2018, hevder NRK.

Fra før er det kjent at VGs sportskommentator Truls Dæhli fikk videresendt en tekstmelding fra Bjørge Stensbøl 13. januar i fjor, dagen etter at han hadde skrevet en kommentar med full støtte for Tromsø-OL, der det blant annet sto: «Det vil sive mer støtte til dere etter hvert... Stå på og lykke til videre! Jonas».

Ifølge Stensbøl var SMS’en fra utenriksministeren, som selv flere ganger har uttalt at han ikke kan erindre å ha sendt noen slik tekstmelding til Stensbøl.

Nå hevder NRK Brennpunkt at Støre skrev en nesten identisk tekstmelding til en ikke navngitt person samme dag, skriver VG. I denne SMS-en står det:

«... Du vil se signaler fra andre hold etter hvert. God helg. Heia Tromsø!».

Ifølge programmet som sendes tirsdag kveld, har medarbeidere i Brennpunkt selv sett tekstmeldingen, og det slås fast at den er sendt fra Støres mobilnummer.

Tre dager etter at tekstmeldingene ble sendt, gikk Senterpartiets leder Åslaug Haga ut og kunngjorde at Sp ville jobbe for at Tromsø skulle få OL.

Støre har ikke villet la seg intervjue av VG om den nye tekstmeldingen. Heller ikke til NRK skal han ha uttalt seg. Men i en e-post til VG skriver Støre at han ikke husker å ha sendt noen tekstmelding til Stensbøl, men legger også til at han «må selvsagt ta det forbehold at jeg ikke kan erindre alle de sms’er jeg sender og mottar i min travle hverdag. Jeg kan ikke utelukke at jeg kan ha sendt en sms til noen andre om denne saken, men jeg kan som sagt ikke erindre det». (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus