Meny

Ingeborg Selnes – «The Zoo» (Bolibompa Records/Musikkoperatørene)

En sterk debut

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingeborg Selnes skiller seg ut som en usedvanlig spennende og sjarmerende artist.

Klok av skade har jeg en iboende skepsis til norske soloartister i popsjangeren som bruker sitt folkeregistrerte navn som artistnavn. Grunnen er enkel: Altfor ofte er musikken forutsigbar, akustiskbasert formelpop, og selv om låtene kanskje er høyst personlige og betyr mye for artisten er de ganske forglemmelige for alle andre. Det er kanskje behagelig musikk, men hvem pokker har sagt at musikk skal være behagelig? Heldigvis finnes det unntak.

Enter Ingeborg Selnes. Ei ung dame fra Bodø, som i det siste har etablert seg som artist i Oslo. Hun har samlet et godt backingband bestående av kamerater fra Bolibompa Records for å styrke de pianobaserte låtene hennes. På debutalbum «The Zoo» viser Selnes i tillegg til en nydelig stemme at hun har et særpreg og en karisma jeg savner hos de fleste andre artister i denne kategorien.

«The Zoo» byr på mange små detaljer som bidrar til å gjøre plata spennende. Mange av disse finurlighetene ville neppe sluppet gjennom radiovennlig-filteret til de store plateselskapene. Ingeborg spiller tangentpop, og referansene man kan trekke er mange, men gode.

Det smaker mer av Tori Amos enn Diana Krall, mer Feist enn Katie Melua og mer Martha Wainwright enn Norah Jones. Av norske artister bør Rockettothesky nevnes. God variasjon er et stikkord noe det store spennet mellom discolåta «Airport» og den langt roligere «Taiwan Baby» er gode eksempler på.

Nevnte «Airport» har radiohitpotensiale, og var låta som overbeviste meg da jeg nylig så Selnes live for første gang. «The Blow» er en annen perle, som nylig fikk oppmerksomhet i form av en velfortjent plass på indie-samleplata «Oslo!». Flere av sangene på «The Zoo» går i uventede retninger noe «Elephant» er et prakteksempel på dette. Denne i utgangspunktet gode poplåta løftes av et nydelig mellomparti som gjør at man får lyst til å høre låta flere ganger.

«The Blow» har noen små skjønnhetsfeil i form av litt engelskproblemer her og litt rar produksjon der, men dette er utvilsomt en sterk debut. Ingeborg Selnes er et navn man bør følge med på framover!

Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Les Retrohue her

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus