Meny

Nysgjerrige strømmer til skrekkens-hus

Politiet vokter huset i Amstetten, der Josef Fritzl holdt sin datter fanget i 24 år. Etter gjentatte voldtekter fødte hun sju barn i kjelleren her. Foto:  SCANPIX
 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Østerrikske myndigheter er bekymret over at stadig flere turister oppsøker «Skrekkens hus» i Amstetten, der datteren til Josef Fritzl ble holdt fanget i 24 år.

Ursula Puchebner, viseborgermester i Amstetten, synes det er usmakelig at et økende antall tyskere og østerrikere reiser til Amstetten for å få et glimt av «Skrekkens hus».

Foto: ScanpixFoto: Scanpix

– Amstetten ligger nær en av Østerrikes viktige motorveier, og jeg finner det usmakelig at så mange mennesker tar avstikkere for å forlyste seg med det jeg mener er «katastrofeturisme», sier Puchebner til det østerrikske nyhetsbyrået APA.

– Det er sjokkerende, og jeg forstår ikke hva det er som driver dem. Det er totalt respektløst overfor ofrene, sier hun.

Eksklusive intervjuer

I tillegg til nysgjerrige turister, er både sidegatene og selve Ybbsstrasse 40 i Amstetten, der Josef Fritzl hold sine fanger innelåst i kjelleren, stapp fulle av pressefolk fra hele verden.

Like trangt er det utenfor Amstetten-Mauer-klinikken, der datteren og hennes barn får behandling.

Sykehusledelsen har sett seg nødt til å hyre inn ekstra sikkerhetsvakter etter at et kamerateam brøt seg inn på sykehusområdet for å forsøke å finne datteren og hennes barn og ta bilder av dem. Nå voktes sykehuset døgnet rundt av sikkerhetsvaktene.

Christoph Herbst, advokaten til datteren, sier han har blitt tilbudt over 1 million euro, over 8 millioner kroner, av medier som vil ha eksklusive intervjuer med henne.

Liker maten

Dr. Bernhard Kepplinger, direktør ved Amstetten-Mauer-klinikken, sa i helgen at hvert enkelt av ofrene for Fritzls grusomheter trenger individuell behandling.

– Barna tok med seg leker og andre gjenstander da de fikk komme ut av kjelleren. Her på klinikken kan de rope, leke og lære å kjenne sine søsken som fikk vokse opp utenfor kjelleren. Rent fysisk sett er de i god form. Og de elsker maten de får her, sa Kepplinger.

Ifølge legen har 18-åringen problemer med balanse og koordinasjon, mens den yngste, som med sine fem år er den som har tilbrakt minst tid i kjelleren, er den som har best sjanse til å komme seg helt.

Redd for blåfarge

Barna som vokste opp i kjelleren er ifølge legene engstelige for blåfarge, og de skvetter høyt av blader som blafrer i vind og av trafikklyder, skriver avisa Daily Mail.

Ifølge legene kan de ta opp til åtte år med intensiv terapi for å hjelpe barna å venne seg til å leve et normalt liv etter å ha levd hele livet innelåst i en kjeller.

Sykehuset har avsatt en hel avdeling til datteren, hennes barn og hennes mor. Det er også innredet et lite rom uten vinduer der barna kan trekke seg tilbake når verden der ute blir for mye for dem. (©NTB
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus