Meny

Seven Doors Hotel: «The Great Northern» (VME)

Fortjener mange lyttere

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I norsk amerikanas fjellheim er Seven Doors Hotel en topp det betaler seg å bestige. Utsikten er fortreffelig!

For den dedikerte ABC Nyheter-leser er ikke Seven Doors Hotel et nytt navn. Alexander Lindbäcks bandprosjekt har fått godt med spalteplass i vinter og vår. Radiotid på Lyttelua Radio har det også blitt, men alt dette begynner å bli en stund siden. Nå er plata tilgjengelig for salg, og den har ikke blitt det spor svakere.

Albumet åpner meget sterkt med Silver Jews-aktige «Make Lemonade» og førstesinglen «Just In Time», en rootsy powerpop-låt som effektivt fjerner eventuell stress og angst hos lytteren i tre og et halvt minutt. Popmusikk er herlig!

(Les intervju med Seven Doors Hotel her)

Herfra blir det bare eldre. Litt mer sidrompa og sørgmodig, noe de fleste med en over gjennomsnittlig interesse for musikk ser på som en utfordring. Det er i disse låtene plater går fra å være en masseprodusert vare til å bli noe du får et personlig forhold til. Her ligger kjernen i terningkast fire-platenes fortreffelighet. Til orientering: På «The Great Northern» finnes disse. Spesielt «A Secret Song», en av to låter med gjestevokal fra Mark Olson, sitter godt plantet i nynnemuskelen. At bandet dessuten har fått med seg Lars Håvard Haugen fra Hellbillies på mandolin på to av låtene, er og blir et kvalitetstegn.

Det andre albumet til Seven Doors Hotel er solid amerikana fra et bra band. De fortjener flere lyttere, og det bør du gjøre noe med.

Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Les Retrohue her

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus