Meny

Ishockey-VM 2008

- Grotnes må ta «alt»

I kveld møter Norge Finland i en meget vanskelig kamp i VM. Skal Norge ha noe som helst mulighet må Pål Grotnes stå stå i overkant godt, men hockeyekspert. (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge tapte klart mot Slovakia og bytter målvakt til kampen mot Finland.- Grotnes må ha en redningsprosent på 92-93 prosent, mener hockeyekspert Anders Blegeberg.

Norge bytter målvakt til kveldens oppgjør mot Finland. Andre Lysenstøen blir erstattet med veteranen Pål Grotnes og han blir uhyre viktig i kveld.

Mot Slovakia hadde unge Lysenstøen en redningsprosent på 85 - den må betydelig opp skal vi ha noe som helst sjanse mot et sultent Finland i kveld.

Den må ligge rundt 92 eller 93 prosent skal vi ha håp om poeng med Teemu Sälanne og co. i kveld.

Sälanne, som er den store stjernen på et veldig godt finsk lag, har ladet batteriene i solfylte California den siste måneden og han virker å være i meget god form. Jeg har overvært finnenes trening her borte og Sälanne rett og slett glitrer på isen. Det blir avgjørende å stoppe Anaheim-spilleren. Han gjør ting med kølle og puck som svært få andre, og vil skape store problemer for oss om han ikke får den spesialbehandlingen han så ofte får av motstanderen.

Det som er helt klart er at finnene går for gull her borte og det skal bli spennende å se hva vi kan gjøre for å ødelegge planene til våre gode naboer i hvitt og blått.

I åpningskampen mot Tyskland kjørte de over motstanderen siste halvdel av matchen på imponerende vis (seier 5-1), og jeg mener Finland er en outsider man skal se opp for når det begynner å dra seg til mot slutten av mesterskapet.

Av våre egne spillere så tror jeg at Mats Trygg igjen blir viktig. Mot Slovakia sist spilte han hele 26 minutter, og han kan fort komme opp i tilsvarende spilletid på isen i kveld. Sammen med nevnte Grotnes blir Trygg kanskje den viktigste?

På det rent spillemessige plan må vi igjen være vare for ikke å pådra oss for mange utvisninger. Det er tungt å «hele tiden» spille med en, eller to, mann mindre på isen. Det svekker også våre muligheter fremover betraktelig. Viktig blir også lengden på byttene. Blir det for mye sammenhengende istid på sentrale spillere melder trøttheten seg tidlig, og vi kan bli hengende etter. Da kommer også de unødvendige utvisningene fortere enn vi kan takle.

I vårt eget overtallspill må vi også bli mer effektive. Mot Slovakia hadde vi fem store sjanser i spill fem mot fire - i den delen av spillet må Roy Johansen og resten av trenerteamet finne formelen for suksess. Vi er ikke bedre enn at vi kan tillate oss å skusle bort sjansene når de byr seg.

I og med at vi røyk mot Slovakia, og at Finland i utgangspunktet er en «umulig» oppgave, anser jeg det som sikkert at vi møter Tyskland i det som best kan kalles «en finalekamp» for oss. En kamp som blir avgjørende for om vi endre som nummer tre eller fire i gruppa til slutt.

Jeg tror gutta gjør lurest i å spare noe av kruttet i kveldens batalje.

7. mai (onsdag) blir nok enda viktigere for de Roy Johansen og co.

Spillerstatistikk for det norske laget i kampen mot Slovakia

Kampen Norge-Finland ser du direkte på NRK2 klokken 21.00

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus