Meny

Nordmenn er verdensmestere i røykekutt

Illustrasjonsfotot: Colourbox. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 1976 røkte fire av ti. Nå røyker to av ti. Ingen andre land kan vise til raskere røykenedgang enn Norge.

- En så rask nedgangshastighet som det har vært de siste syv til åtte årene har vi ikke kunnet dokumentere før. Nedgangen i Norge er på rundt én prosent i året. Det er ingen andre land som har en raskere nedgangshastighet når det gjelder røyking enn Norge. En del land har imidlertid tilsvarende rask nedgang, sier forskningsleder Karl Erik Lund ved Statens institutt for rusmiddelforskning (SIRUS) til Aftenposten.

I 1976 røkte fire av ti nordmenn daglig. I 2007 hadde tallet sunket til to av ti, en halvering på 31 år. Samtidig har befolkningen økt med cirka 700 000 personer. Bare fra 2006 til 2007 sluttet nesten 75 000 personer med daglig røyking.

- Det er ikke noe som tyder på at vi har møtt grunnfjellet av røykere ennå. Antall røykere vil gå nedover også i årene som kommer. Det er naturlig å tro at vi vil kunne komme ned mot 5-10 prosent dagligrøykere i Norge, sier han.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus