Meny

Nytt RBK-tap

Johan Andersson ( til høyre) gratulerer Daniel Nannskog med 1-0-scoringen under eliteseriekampen i fotball mellom Stabæk og Rosenborg på Nadderud Stadion i Bærum søndag kveld. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rosenborg-krisen fortsetter. Stabæk karet til seg en fortjent 1-0 seier over Rosenborg.

Stabæk – Rosenborg 1-0 (0-0)

6008 tilskuere

Mål: 1-0 Daniel Nannskog (66).

Dommer: Terje Hauge, Olsvik IL.

Gult kort: Vadim Demidov, Rosenborg.

Mens Stabæk kunne juble for tabelltopp var det et ganske annet humør i Rosenborg-leiren. Etter hver eneste serierunde har det kommet nye beskjeder om hvor dårlig sesongstarten har vært for de svarthvite.

Og når det ikke forbedres så blir den bare dårligere og dårligere. Etter 0-1-tapet hjemme for Tromsø i forrige runde ble det sagt at det ikke hadde vært en mørkere sesongstart siden 80-tallet, og det ble ikke bedre mot Stabæk.

Selv om Rosenborg hadde spillet på Nadderud var det hjemmelaget som fikk målet. Og det har kanskje vært litt av RBK-tendensen i år. Selv om det ikke snakkes om krise på Lerkendal riktig ennå, så får Erik Hamrén en tung jobb når han tar over en skadeskutt skute i sommer.

Kjedelig start

Den første timen på Bekkestua var bortimot et eneste langt gjesp. Bortelaget så lenge ut til å ha temmet Stabæk som er farlige hjemme, men Daniel Nannskog ville det annerledes.

Etter 65 minutt sto Jon Inge Høiland på sidelinjen, og var klar til å byttes inn. Kanskje trodde Bjørnar Holmvik at det var ham som skulle vike plassen, for han viste seg umiddelbart fram.

Det var en nydelig langpasning fra Holmvik som fant Nannskog i rommet bak Rosenborg forsvar. Den svenske måltyven gjør sjelden feil alene med målvakt, og gjorde det heller ikke her. Rune Almenning Jarstein var sjanseløs i Rosenborg-målet.

Roseborg forbedret

Rosenborg virket skjerpet og godt forberedt til kampen mot Stabæk. De var solide bakover og lykkes lenge med å begrense kreativiteten til Stabæk forover. Roseborg ser utvilsomt ut til å kle deres vante 4-3-3 langt bedre enn 4-4-2.

Allikevel var hjemmelaget best. Rosenborg hadde noen halvsjanser til å utligne, men Stabæk virket farligere på kontringene som bortelagets jag etter utligning medførte. Alt i alt så var det en fortjent seier for de blå på Bekkestua, som med dette tar tabelltoppen. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus