Meny

Samtaler med Dalai Lama skal fortsette

Buddhistmunkene i Rangbo-klosteret i Tibet kan bare håpe og be om at samtalene mellom kinesere og tibetanere i Kina blir noe mer enn bare snakk. Representanter for kineisiske myndigheter møtte søndag representanter for Dalai Lama og eksilregjeringen i Nord-India (Foto. Reuters/SCANPIX)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kinesiske regjeringsrepresentanter og utsendinger fra Dalai Lamas tibetanske eksilregjering vil fortsette samtalene etter å ha hatt møter søndag.

Ifølge det regjeringskontrollerte kinesiske nyhetsbyrået Xinhua er det ikke kunngjort noen ny dato. Det er også satt betingelser for at samtalene skal fortsette, ifølge en kinesisk representant som Xinhua ikke identifiserer.

Etter møtet mellom partene i byen Shenzhen søndag kom det lite substansielt om hva de faktisk snakket om. Under samtalene gjentok Kina at Dalai Lama må slutte å arbeide for uavhengighet for Tibet og stoppe forsøkene på å sabotere OL i Beijing i august, skriver Xinhua.

Kina fortsetter å anklage Dalai Lama på disse punktene til tross for at tibetanernes åndelige leder gjentatte ganger har sagt at han ikke krever uavhengighet, men et reelt indre selvstyre. Dalai Lama har også en rekke ganger sagt at han ønsker at OL i Beijing går som planlagt.

Men partene er tross sine uoverensstemmelser blitt enige om et nytt møte.

- Representanter for Kinas sentralregjering og den 14. Dalai Lamas private representanter er enige om å holde en ny runde med kontakt og konsultasjoner på et passende tidspunkt, skriver Xinhua. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus