Konkurrerer gjerne med Kurt

Konkurrerer gjerne med Kurt
Konkurrerer gjerne med Kurt

Der Kurt har fått hjelp av den amerikanske legenden Willie Nelson har mer ukjente Seven Doors Hotel fått vel så spennende hjelp. Av Mark Olson. Og Alexander Lindbäck konkurrerer gjerne med Kurt i å la

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alexander Lindbäck er omtrent like gammel som Kurt Nilsen og har holdt på med musikk så lenge han kan huske. Han var trommeslager for St. Thomas de siste årene, og turnerte mye med ham ute i verden - spesielt i England. Gjennom en slags White Stripes-duosetting med bare trommer og gitar opplevde han hvor tøft det kan være å turnere. Måten han traff Thomas Hansen (alias St. Thomas) på var gjennom de første demoinnspillingene med sitt eget band; Seven Doors Hotel.

(Seven Doors Hotels MySpace side)

(Intervju med Seven Doors Hotel på ABC-TV)

- Vi har også planer om å begynne med å skifte mening oftere, som St. Thomas, smiler Alexander sammen med bassisten Robert Hörnfeldt i lett sommersol i Oslo. At Seven Doors Hotels andre album kommer ut samtidig med at «Kurt goes americana» tar han med knusende ro. Han føler seg rett og slett bare i godt selskap.

Her fra deres by:Larm-opptreden tidligere i år (arkiv)Her fra deres by:Larm-opptreden tidligere i år (arkiv)

- Det er Kurt og oss nå, ja. Men han selger nok litt mer plater enn vi gjør. Pressen må ha en ekstra tabloid vinkling virker det som, og vi har verken slått på oljefat eller knust noen hotellrom ennå. De jeg beundrer har aldri gått den veien. Det er mer kvaliteten på låtskrivingen som sakte men sikkert har bragt dem dit de er i dag. Vi er ikke interessert i noen forside på VG, kommer det uten å blunke fra sangeren- og låtskriveren i Seven Doors Hotel. Og han mener det han sier.

- Kurt spiller med Willie Nelson og vi med Mark Olson som ga seg i The Jayhawks da de var på topp. De er nok likere som personer og musikere enn man skulle tro. Store på hvert sitt vis, mener han. Og for ordens skyld: Mark Olsons «The Salvation Blues » toppet listen over de beste plateutgivelsene i 2007 her i ABC Nyheter.

Brukte studio i Oslo

Det er nesten litt sykt. Mark Olson, en americana-legende av dimensjoner og en nomade av de sjeldne med et hus han kaller et hjem i Joshua Tree, har spilt inn flere låter hjemme i studioet til Alexander Lindbäck i Oslo. Tre av dem havnet på nettopp «The Salvation Blues». «My One Book Philosophy» pluss to bonusspor på den europeiske førsteutgaven.

- Vi er nok mer like enn ulike Mark og jeg. Ingen av oss tenker så mye, tror jeg. Jeg er trommeslager, så jeg får kanskje en annen vinkling på musikken. Mark har sterkere røtter i folk-og Woody Guthrie-greia enn meg. Jeg satt jo og spilte Slayer og Pantera da jeg begynte å skrive låter for Seven Doors Hotel, smiler han og husker godt første gang han ble kjent med Mark da han varmet opp for ham på Muddy Waters for tre-fire år tilbake. Denne sommeren skal han gjøre det samme for Grant-Lee Phillips (ex-Grant Lee Buffalo, som er på norgesturné i disse dager) på en serie konserter alene med sin gitar.

- Jeg tror aldri jeg har vært så nervøs noen gang i mitt liv som første gang jeg fikk hilse på Mark. Og nå er vi kompiser! Klart det fremdeles føles litt rart. Mark har spilt mer enn 100 konserter siden «Salvation»-plata ble sluppet og reiser hele tiden. Vi treffer ham til sommeren når vi skal spille sammen på Norwegian Wood-festivalen på avslutningsdagen, forteller Alexander og innrømmer at det ikke er det optimale for et Seven Doors Hotel som vil opp og frem i lyset. For sammen med Mark og hans musikere blir det uansett litt annenfiolin. Alexander ser på Mark som selve definisjonen på en singer/songwriter. En artist etter hans hjerte. Mer kjent enn populær, og en som ikke selger særlig mye plater.

- Mark Olson er overhodet ikke opptatt av berømmelse. Jeg tror ikke det var tilfeldig at det var Gary Louris som skrev låter for Dixie Chicks og ikke ham, forklarer Alexander om de to ledende personene i The Jayhawks den gang Mark var mer rockstjerne enn hva tilfellet er i dag.

Tok navnet fra «Twin Peaks»

Alexander Lindbäck er født og oppvokst i Finnmark, men flyttet så fort han kunne ta ansvaret for sitt eget liv sørover. Bergen ble stoppested før Oslo.

(arkiv)(arkiv)

- Jeg tålte verken mørketiden i Finnmark eller regnet i Bergen. I Oslo er det bra, men litt for dyrt å bo. Her har jeg fått utløp for min kreativitet gjennom Seven Doors Hotel, et navn jeg hentet fra et hotell i «Twin Peaks»-serien. Det passer bra med mye av det jeg har tenkt på. Jeg er jo nordfra der det bor få folk på store avstander. Man lever så ekstremt, så forskjellig fra livet i Oslo.

- Men jeg er glad for at jeg vokste opp der, og selv om pappa har gitt meg en overdose av laksepratet sitt så kommer jeg nok til å dra tilbake og ta opp laksefisket en dag, ler Alexander og forklarer at familien har fiskerett i en av landets rikeste lakseelver ved Lakselv i Finnmark. Men nå er det musikken som betyr alt. Laks får være laks. For å overleve må han skrive musikk.

- Men en låt om Ringo Starr da, Alexander? Hvor kom den fra?

- Jeg vet egentlig ikke, men jeg har hørt mye på The Beatles, og fordi jeg selv spiller trommer synes jeg Ringo Starr er en kul mann bak trommesettet. Teknisk sett ikke all verden, men han virker som en kul og morsom fyr. Men låta handler ikke om Ringo i det hele tatt. Det er bare i refrenget han dukker opp. Tekster er mer ord for meg - de er abstrakte formidlinger av følelser. Det er ikke så viktig om det er en historie med en begynnelse og en slutt. Det viktige er at det er en substans der. Av og til kan det gå et halvt år før jeg skjønner hva låtene mine egentlig handler om, konkluderer Alexander.

Alexander skjønte lite da han først begynte å skrive låter selv. Countrymusikk hadde han egentlig aldri likt. Stor var derfor overraskelsen da hans egne låter hadde mye av countrymusikkens vesen i seg.

- Vi lager nok en form for americana. Men det er blues og mye annet i musikken vår også. Amerikansk musikk hele veien. Mange oppfattet debuten vår (selvtitulert album, gitt ut av det spanske plateselskapet Underhill Records i juni 2006, journ.anm.) som veldig country, men det gjorde ikke jeg, smiler Alexander. Og synes samtidig at deres nye album «The Great Northern», denne gang gitt ut av norske VME (Voices Music & Entertainment), mer føles som den egentlige debuten. Albumet har også blitt mer elektrisk.

Mer hårete

- Jeg tror jeg kan love at Seven Doors Hotel går i retning av mer hårete og elektrisk americana på det neste albumet. Jeg vil definitivt strebe etter å skrive mer hårete, og jeg har akkurat kjøpt meg en ny elektrisk gitar (en Fender Jaguar) som har gjort meg veldig gira på å øke det elektriske volumet i bandet. De første to-tre platene til et band går ofte i flere retninger. Jeg vil prøve å skrive det neste albumet over en kort periode, kanskje ta med studioutstyret mitt på en hyttetur, for å male mer ett bilde. Skape en enhet, melder Alexander som har Lars Håvard Haugen fra Hellbillies som læremester. Lars Håvard har lagt på mandolin på to låter på Seven Doors Hotels nye album.

Samarbeider med The Jayhawks-legenden Mark OlsonSamarbeider med The Jayhawks-legenden Mark Olson

Alexander liker tanken på å gjøre det meste selv, ikke ulikt det Mark Olson gjør. Mark synger på to låter på det nye albumet til Seven Doors Hotel, og beundringen for hverandres evner har etter hvert blitt gjensidig.

- Jeg skriver låtene ved å spille gitar og synge samtidig. Ofte kommer det ut ord jeg ikke skjønner hva betyr - og så bygger jeg videre på det. Det blir mange tomrom som må fylles ut. Det kjennes nesten som at det er noen andre som skriver starten, og så må jeg fylle inn resten. Men prosessen går ganske fort, røper han. Og står han fast, tar han bare frem Woody Guthries biografi «Bound For Glory».

- Den er et oppkomme av inspirasjon med tanke på tekstene. Det er så mange spennende ordvalg der, så rare sammensetninger. Jeg har bare lest en tredjedel av boka, og jeg regner med å ha stoff der til flere album, ler han. Og når han har lest den ferdig begynner han bare forfra igjen.

- Men hvem er det som tar inn på Seven Doors Hotel?

- Ingen som jeg vet om, kommer det kjapt og beskjedent fra Alexander.

- Det er jo ikke så mange ennå. Få har hørt om oss, men vi kommer ikke til å slutte selv om jeg mister begge armene. Mange norske band har gått i en felle de siste årene med å bruke masse penger på en plateinnspilling, påfulgt av en lang turné, bare for å komme hjem til inkasso. I Seven Doors Hotel tenker vi mer som et punkband og gjør alt selv. Det får ta den tiden det tar, kommer det tålmodig. Men med hele syv veier inn til hotellet må vel folk for fanken finne frem? Eller?

I morgen kan du lese anmeldelsen av Seven Doors Hotels nye album på ABC Nyheter.

Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Les Retrohue her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
22:28 Flere kommuner kan ha valgt ordfører på feil vis21:47 Kina kritiserer Venstre-topp for å ha nominert Hongkong-demonstranter til fredsprisen21:45 Kvinne dømt for drapsforsøk på datterens kjæreste21:42 Ny avtale med EU gjør det lettere å utlevere norske forbrytere20:41 Dokument antyder at Boeing-pilot oppdaget Max-problemer i 201620:39 Bulgarias trener gir seg etter rasismeskandalen20:38 Macron langer ut mot NATOs håndtering av Tyrkias militæroffensiv20:36 Mann i 20-årene fengslet etter funn av overgrepsmateriale19:44 Flesket til mot rødgrønne: «Vil helst bo i huler, spise gress og slutte med sex»19:20 Britta (65) skal ha svindlet for 140 millioner – feriehuset tvangssolgt for småpenger19:01 Skogsområdet hadde stått i fred i om lag 130 år. I løpet av tre dager ble det snauhogd18:45 Mann dømt til fire års fengsel for å ha voldtatt beruset kollega18:40 Hundretusenvis protesterer i Barcelona17:45 Tyrkia anklages for krigsforbrytelser og brudd på våpenhvile17:31 Kjedekollisjon på E18 i Asker: Fire biler involvert17:17 Tollere gjorde storbeslag av piller på Gardermoen17:08 Senterpartiet rykker fram blant LO-medlemmer17:03 Pastor dømt til fengsel for overgrep mot 13-åring16:42 Kvinnelige astronauter skaper historie med sin første romvandring16:15 Kong Harald til Old Trafford, skal se Manchester United – Liverpool15:48 Tilbakekaller karbonadedeig etter plastfunn15:45 Tusk: Våpenhvile i Syria er et krav om kurdisk kapitulasjon15:44 Sælnes suspendert, Shenzhen i fritt fall i Kina15:32 Redaktørforeningen: – Märtha Louise bør tenke seg om15:17 65.000 lovbrudd ved sykehjemmene i Oslo14:27 Norwegian selger fem Boeing-fly14:26 Ap-nestor vil samarbeide med MDG14:07 Sjåfør frifunnet etter at syklist omkom etter påkjørsel14:06 Kvinne dømt for 47 nettbedragerier14:01 Klopp spøkte om Solskjær før storkampen14:00 EU varsler mottiltak som svar på amerikansk straffetoll13:46 Oslo Venstre heier på Rotevatn og Melby13:45 Nær 30 drept i angrep mot afghansk moské13:44 Oljefondets verdi nærmer seg 10.000 milliarder13:33 Keshvari: – En av de mest skambelagte dagene i mitt liv13:11 Pengeregn i Kitzbühel: Jansrud og Kristoffersen kan tjene én million kroner hver12:55 El Clásico utsatt på grunn av uroligheter i Barcelona12:55 Islamist fikk skjerpet straff for trusler mot Abid Raja12:28 Fem ganger mer radioaktivitet i villrein på grunn av sopp12:27 Puigdemont har meldt seg for belgisk påtalemyndighet12:03 Mazyar Keshvari melder seg ut av Frp11:44 Katalanske demonstranter sperrer grenseoverganger11:42 Hemmelighetsfull Solskjær før Liverpool-duellen11:14 Åpner tilsyn mot Oslo kommune etter 15.000 brudd på arbeidsmiljøloven11:10 Oslo: Minst fem gutter siktet etter knivstikking10:48 Klager på urin på Gardermoen: – Flau på nordmenns vegne10:28 Norske Skog tilbake på Oslo Børs10:14 Professor slakter Folkehelse­instituttets snusrapport09:49 Johnsons kamp om Parlamentet er i gang09:46 Kan utenlandske krefter ha påvirket det norske kommunevalget?09:40 Politiet sikrer spor etter mulig hackerangrep mot Dagbladet09:39 Amnesty anklager Tyrkia for krigsforbrytelser i Syria09:08 Ap-politiker mener Dale ignorerer henne08:53 DNB-tjenester fungerer igjen08:50 Gull til Norge: Historien om kommentatorene08:16 Semb så Ødegaard briljere allerede som 14-åring: – Han blir høyst trolig en europeisk toppstjerne07:54 Politiet har brukt adgangen til datainnbrudd åtte ganger07:52 Kampene fortsetter i syrisk grenseby07:14 Sp reagerer på kutt i politiutdanningen i Oslo07:06 Ansatte ved høgskole i Bergen sier opp etter foredrag om homoterapi07:04 Opptøyer i Libanon: Utløst av forslag om daglig avgift på 1,8 kroner07:04 Hovland forlenget PGA-rekorden, ny 69-runde i Sør-Korea07:00 Slakter vogntog-tiltak: – Det høres flott ut og folk går på bløffen06:51 Football-rankings: Mindre enn 25 prosent sjanse for norsk EM-plass06:37 Trump får kritikk for å holde G7-toppmøte på sin private golfklubb06:35 Nok et tap for Wild i Canada06:34 Amerikansk straffetoll på EU-varer har trådt i kraft06:08 Sjekker ut DNA-spor i Hagen-saken06:06 Dette skjer i dag06:05 Johnson vil snu tap til triumf i Parlamentet05:33 Dette skjedde i natt05:28 Åtte drept da sønnen til «El Chapo» unnslapp pågripelse05:06 Stor vannlekkasje i tidligere NRK-bygg på Minde i Bergen05:03 Svakeste vekst i Kina på 27 år05:00 Keshvari-saken for retten i dag – vil tilstå grovt bedrageri av Stortinget04:43 Voldsomme demonstrasjoner i Barcelona fjerde dag på rad03:55 Norsk Industri: Oljelønningene er på vei opp igjen03:21 Drapssiktede i Bergen snakket «skotsk» på vei hjem02:49 Lang toppmøtekveld med få resultater02:38 EUs toppmøte ga sin velsignelse til brexitavtale02:28 Venezuela løslater politiske fanger etter plass i FNs menneskerettsråd02:09 Frankrike hindret terrorangrep inspirert av 11. september01:56 Giske hadde 70 klagepunkter til VG, ingenting er rettet01:29 USAs energiminister går av01:20 Populær Venstre-ordfører åpner for å gå inn i ledelsen00:56 Låve i full fyr i Tønsberg – kommer til å brenne ned00:22 Beboer på Majorstuen fant blodig, skadd person00:00 Libya stenger interneringsleir23:42 SDF-militsen sier våpenhvile har trådt i kraft nordøst i Syria23:22 Mann pågrepet for å ha holdt familien innesperret i kjeller i flere år22:52 Morgenbladet-skribenter holder tilbake bidrag22:48 Anne-Elisabeth Hagen savnet i ett år: Politiet innkaller vitner til DNA-prøver21:54 Trumps stabssjef trekker Ukraina-opplysning21:42 Ekspert: Solskjær kan snart være ferdig som United-trener20:30 Kong Harald: – En alvorlig trussel mot vårt folkestyre19:58 Søk etter mulig person i vannet i Hatvik i Hordaland19:43 Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan gir etter for noen av USAs krav19:23 Cubas ballettlegende Alicia Alonso er død18:22 EUs toppmøte slutter opp om brexitavtalen18:17 Dagbladet oppe igjen etter mulig hackerangrep
Siste nytt
22:28PolitikkFlere kommuner kan ha valgt ordfører på feil vis21:47PolitikkKina kritiserer Venstre-topp for å ha nominert Hongkong-demonstranter til fredsprisen21:45NorgeKvinne dømt for drapsforsøk på datterens kjæreste21:42PolitikkNy avtale med EU gjør det lettere å utlevere norske forbrytere20:41VerdenDokument antyder at Boeing-pilot oppdaget Max-problemer i 201620:39SportBulgarias trener gir seg etter rasismeskandalen20:38VerdenMacron langer ut mot NATOs håndtering av Tyrkias militæroffensiv20:36NorgeMann i 20-årene fengslet etter funn av overgrepsmateriale19:44MotorFlesket til mot rødgrønne: «Vil helst bo i huler, spise gress og slutte med sex»19:20PengerBritta (65) skal ha svindlet for 140 millioner – feriehuset tvangssolgt for småpenger19:01NorgeSkogsområdet hadde stått i fred i om lag 130 år. I løpet av tre dager ble det snauhogd18:45NorgeMann dømt til fire års fengsel for å ha voldtatt beruset kollega18:40VerdenHundretusenvis protesterer i Barcelona17:45VerdenTyrkia anklages for krigsforbrytelser og brudd på våpenhvile17:31NorgeKjedekollisjon på E18 i Asker: Fire biler involvert17:17NorgeTollere gjorde storbeslag av piller på Gardermoen17:08PolitikkSenterpartiet rykker fram blant LO-medlemmer17:03NorgePastor dømt til fengsel for overgrep mot 13-åring16:42VerdenKvinnelige astronauter skaper historie med sin første romvandring16:15SportKong Harald til Old Trafford, skal se Manchester United – Liverpool15:48NorgeTilbakekaller karbonadedeig etter plastfunn15:45VerdenTusk: Våpenhvile i Syria er et krav om kurdisk kapitulasjon15:44SportSælnes suspendert, Shenzhen i fritt fall i Kina15:32NorgeRedaktørforeningen: – Märtha Louise bør tenke seg om15:17Norge65.000 lovbrudd ved sykehjemmene i Oslo14:27PengerNorwegian selger fem Boeing-fly14:26PolitikkAp-nestor vil samarbeide med MDG14:07NorgeSjåfør frifunnet etter at syklist omkom etter påkjørsel14:06PengerKvinne dømt for 47 nettbedragerier14:01SportKlopp spøkte om Solskjær før storkampen14:00PengerEU varsler mottiltak som svar på amerikansk straffetoll13:46PolitikkOslo Venstre heier på Rotevatn og Melby13:45VerdenNær 30 drept i angrep mot afghansk moské13:44PengerOljefondets verdi nærmer seg 10.000 milliarder13:33PolitikkKeshvari: – En av de mest skambelagte dagene i mitt liv13:11SportPengeregn i Kitzbühel: Jansrud og Kristoffersen kan tjene én million kroner hver12:55SportEl Clásico utsatt på grunn av uroligheter i Barcelona12:55NorgeIslamist fikk skjerpet straff for trusler mot Abid Raja12:28NorgeFem ganger mer radioaktivitet i villrein på grunn av sopp12:27VerdenPuigdemont har meldt seg for belgisk påtalemyndighet12:03PolitikkMazyar Keshvari melder seg ut av Frp11:44VerdenKatalanske demonstranter sperrer grenseoverganger11:42SportHemmelighetsfull Solskjær før Liverpool-duellen11:14NorgeÅpner tilsyn mot Oslo kommune etter 15.000 brudd på arbeidsmiljøloven11:10NorgeOslo: Minst fem gutter siktet etter knivstikking10:48ReiseKlager på urin på Gardermoen: – Flau på nordmenns vegne10:28PengerNorske Skog tilbake på Oslo Børs10:14Helse og livsstilProfessor slakter Folkehelse­instituttets snusrapport09:49PolitikkJohnsons kamp om Parlamentet er i gang09:46PolitikkKan utenlandske krefter ha påvirket det norske kommunevalget?09:40KulturPolitiet sikrer spor etter mulig hackerangrep mot Dagbladet09:39VerdenAmnesty anklager Tyrkia for krigsforbrytelser i Syria09:08PolitikkAp-politiker mener Dale ignorerer henne08:53NorgeDNB-tjenester fungerer igjen08:50SportGull til Norge: Historien om kommentatorene08:16SportSemb så Ødegaard briljere allerede som 14-åring: – Han blir høyst trolig en europeisk toppstjerne07:54NorgePolitiet har brukt adgangen til datainnbrudd åtte ganger07:52VerdenKampene fortsetter i syrisk grenseby07:14NorgeSp reagerer på kutt i politiutdanningen i Oslo07:06NorgeAnsatte ved høgskole i Bergen sier opp etter foredrag om homoterapi07:04VerdenOpptøyer i Libanon: Utløst av forslag om daglig avgift på 1,8 kroner07:04SportHovland forlenget PGA-rekorden, ny 69-runde i Sør-Korea07:00MotorSlakter vogntog-tiltak: – Det høres flott ut og folk går på bløffen06:51SportFootball-rankings: Mindre enn 25 prosent sjanse for norsk EM-plass06:37VerdenTrump får kritikk for å holde G7-toppmøte på sin private golfklubb06:35SportNok et tap for Wild i Canada06:34VerdenAmerikansk straffetoll på EU-varer har trådt i kraft06:08NorgeSjekker ut DNA-spor i Hagen-saken06:06NorgeDette skjer i dag06:05VerdenJohnson vil snu tap til triumf i Parlamentet05:33NorgeDette skjedde i natt05:28VerdenÅtte drept da sønnen til «El Chapo» unnslapp pågripelse05:06NorgeStor vannlekkasje i tidligere NRK-bygg på Minde i Bergen05:03PengerSvakeste vekst i Kina på 27 år05:00PolitikkKeshvari-saken for retten i dag – vil tilstå grovt bedrageri av Stortinget04:43VerdenVoldsomme demonstrasjoner i Barcelona fjerde dag på rad03:55PengerNorsk Industri: Oljelønningene er på vei opp igjen03:21NorgeDrapssiktede i Bergen snakket «skotsk» på vei hjem02:49VerdenLang toppmøtekveld med få resultater02:38VerdenEUs toppmøte ga sin velsignelse til brexitavtale02:28VerdenVenezuela løslater politiske fanger etter plass i FNs menneskerettsråd02:09VerdenFrankrike hindret terrorangrep inspirert av 11. september01:56PolitikkGiske hadde 70 klagepunkter til VG, ingenting er rettet01:29PolitikkUSAs energiminister går av01:20NorgePopulær Venstre-ordfører åpner for å gå inn i ledelsen00:56NorgeLåve i full fyr i Tønsberg – kommer til å brenne ned00:22NorgeBeboer på Majorstuen fant blodig, skadd person00:00VerdenLibya stenger interneringsleir23:42VerdenSDF-militsen sier våpenhvile har trådt i kraft nordøst i Syria23:22VerdenMann pågrepet for å ha holdt familien innesperret i kjeller i flere år22:52KulturMorgenbladet-skribenter holder tilbake bidrag22:48NorgeAnne-Elisabeth Hagen savnet i ett år: Politiet innkaller vitner til DNA-prøver21:54VerdenTrumps stabssjef trekker Ukraina-opplysning21:42SportEkspert: Solskjær kan snart være ferdig som United-trener20:30KulturKong Harald: – En alvorlig trussel mot vårt folkestyre19:58NorgeSøk etter mulig person i vannet i Hatvik i Hordaland19:43VerdenTyrkias president Recep Tayyip Erdogan gir etter for noen av USAs krav19:23SportCubas ballettlegende Alicia Alonso er død18:22PolitikkEUs toppmøte slutter opp om brexitavtalen18:17KulturDagbladet oppe igjen etter mulig hackerangrep
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus