Meny

Frp nekter sine lokalpolitikere å stemme ja til bompenger

Frp-ordfører Terje Søviknes i Os i Hordaland har gått med på at det skal bli bompenger i Os. Landsmøtet har nå slått fast at FrPs lokalpolitikere konsekvent skal stemme nei til forslag om bompenger. (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiets lokalpolitikere skal konsekvent stemme nei til forslag om bompenger, slo landsmøtet fast søndag.

Debatten om bompenger var det som skapte høyest temperatur på et landsmøte der det var enighet om det aller meste.

Landsmøtet ønsket å slå fast en gang for alle at lokalpolitikerne skal holde seg til partiets syn, selv om de blir utsatt for press fra andre partier og lokalt næringsliv.

Bakgrunnen for dette er at Oslo Frp har sagt ja til å finansiere Oslopakke 3 med bompenger og at Frp i Os i Hordaland har gått med på at det skal bli bompenger i Os, der Terje Søviknes er en meget profilert ordfører.

Redaksjonskomiteen hadde foreslått at resolusjonsforslaget skulle sendes over til programkomiteen uten realitetsbehandling, men endret standpunkt i løpet av debatten.

Det falt mange harde ord mot egne lokalpolitikere som har gitt etter og stemt imot partiprogrammet.

– Brudd på posten må få konsekvenser for dem som bryter vedtaket. Nå må nok være nok, sa stortingsrepresentant Kenneth Svendsen. (©NTB)

Les også:

Siv Jensen gjenvalgt

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus