Meny

Dahle Flesjå til topps

Gunn-Rita Dahle Flesjå. (Foto: Scanpix) 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gunn-Rita Dahle Flesjå vant søndagens verdenscupritt i terrengsykling i Madrid. Rittet var hennes tredje etter fjorårets sykefravær.

– Jeg er utrolig lettet. Dette var som å vinne tre VM-gull, sa Dahle Flesjå etter sin 26. verdenscupseier i karrieren.

Søndagens triumf i Spania var hennes første internasjonale storseier siden VM-gullet i New Zealand i 2006.

Gunn-Rita Dahle Flesjå har ikke vunnet i verdenscupen siden 2006. Hele fjorårssesongen ble ødelagt på grunn av virussykdom, men nå viser hun fine takter foran OL i Beijing.

I forrige uke brøt Dahle Flesjå verdenscuprittet i tyske Offenburg. Det for å spare kroppen til rittet i Madrid. Den norske terrengsykkeldroningen startet fra posisjon 18, hvilket ikke er spesielt gunstig ettersom en da starter bak de beste.

Likevel klinte Gunn-Rita til fra start og lå som nummer tre etter første utforkjøring. Sammen med Marie-Helene Premont (Canada) og Margarita Fullana (Spania) fikk hun en luke ned til de andre.

De fulgte hverandre fram til siste runde da Fullana måtte slippe med noen sekunder. Det gikk mot en intens duell mellom Premont og Dahle Flesjå, der den norske jenta viste seg sterkest. Hun tok en frekkis på innsiden av Premont i sist sving før det kort oppløpet. Det holdt til seier med minst mulig margin. Fullana kom inn 15 sekunder bak. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus