Meny

Usain Bolt sjokkerte med 9,76

Foto: scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Usain Bolt sjokkerte med 9,76 sekunder på 100 meteren i et stevne på Jamaica lørdag. Tiden er bare to hundredeler fra verdensrekorden til Asafa Powell fra i fjor.

– Klart tiden var god, og nå vet jeg at litt mer tid vil sette meg i stand til å slå verdensrekorden, sa Bolt etter fantomløpet. Han tok sølvet på 200-meteren i VM i Osaka i fjor bak amerikanske Tyson Gay, og amerikaneren var til stede i Kingston og så superløpet til Bolt lørdag.

Foto: ScanpixFoto: Scanpix

Gay valgte 200 meter i Kingston, en distanse han vant på 20,00.

– Selv om det ikke ble verdensrekord på meg denne gangen, slo jeg både banerekorden og stevnerekorden. Den var det Asafa Powell som hadde på 9,84.

– Alt skjedde foran hjemmepublikummet mitt, og nå vet alle at de kan vente seg store ting fra meg denne sesongen, slo 21 år gamle Bolt fast. Det er ingen tvil om at han er innstilt på å gi både Tyson Gay og skadde Asafa Powell skikkelig kamp om gullmedaljene i OL på begge sprintdistansene.

Bolt fikk til en svært god start i lørdagens løp. Han distanserte resten av feltet etter noen få meter og løp inn til ny pers med 1,8 sekundmeters vind i ryggen.

På kvinnesiden la nok de fleste særlig merke til at den unge amerikaneren Bianca Knight slo OL-mester Veronica Campbell-Brown på 200 meter og løp inn til 22,62 sekunder.

– Tiden og seieren overbeviser meg om at uansett hvor gammel jeg er og hvem andre som er med i feltet, så kan jeg slå dem, sa 19-åringen etter løpet. Campbell-Brown var selvsagt bare skuffet.

Jamaicas Kerron Stewart løp også en god 100 meter blant kvinnene med 10,96 sekunder. Dermed meldte også hun seg på i kampen om OL-medaljer på sprinten i Beijing senere i år. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus