Meny

Vil legge press på Israel

Israels statsminister Ehud Olmert og USAs utenriksminister Condoleezza Rice møttes i Jerusalem lørdag. Søndag hadde Rice en rekke møter med israelske og palestinske ledere. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs utenriksminister Condoleezza Rice sier at hun vil be Israel om å fjerne veisperringer på Vestbredden som er reist som et forsvar mot militante palestinere.

Bush-administrasjonen ønsker en raskere prosess mot en politisk løsning mellom Israel og palestinerne.

Foto: ScanpixFoto: Scanpix

Søndag skulle Rice i møte med Israels utenriksminister og den palestinske sjefforhandleren, og i et annet møte med Israels forsvarsminister og palestinernes statsminister.

– Jeg forstår at alle parter ønsker at prosessen skal gå raskere. Det er derfor vi fortsetter å komme og presse på for at alle parter skal etterleve sine forpliktelser, sier Rice.

Utenriksministeren sier at hun blant annet vil stille spørsmål ved hvordan Israel innfrir sitt løfte om å fjerne veisperringer på Vestbredden.

– Ikke alle veisperringer er laget på samme måte. Vi ønsker ikke å gå inn i en tall-lek med Israel, der Israel bare fjerner x antall veisperringer uten at det bedrer palestinernes dagligliv, sier Rice.

Veisperringene er ifølge Det internasjonale pengefondet, IMF, med på å kvele den palestinske økonomien.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus