Frp lager 100-dagers plan

Frp-formann Siv Jensen. Foto: Scanpix
Frp-formann Siv Jensen. Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fremskrittspartiet jobber med en hittil hemmelig 100-dagers plan for hva partiet skal gjøre i løpet av sine første uker i regjeringskontorene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Frp gjør nå det som Franklin D. Roosevelt og de nykonservative republikanerne har gjort før: Å lage en plan for å vise handlekraft og styringsevne.

Frp-formann Siv Jensen. Foto: ScanpixFrp-formann Siv Jensen. Foto: Scanpix

– Hensikten med en 100-dagers plan er å omsette Frps politikk i praksis. På enkelte områder er det veldig krevende, andre steder er det lett. Noen av våre politiske løsninger er så annerledes i forhold til hvordan Norge styres i dag, at det vil kreve en total endring av dagens situasjon, sier Frp-formann Siv Jensen til Aftenposten.

Hun opplyser at det er for tidlig å si hva planen vil inneholde. Men noen tiltak er det bred enighet om allerede nå: Økte bevilgninger til politiet, kutt i landbruksstøtten, reduksjon i bistandsbevilgningene, reduserte avgifter på bil, alkohol og arv, lavere formuesskatt, økt bunnfradrag, heving av frikortgrensen, og innføring av ny statlig finansiering av veiutbygging.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Jensen forklarer at arbeidet med en slik strategi kan hindre regjeringsproblemer senere.

– Dette vil tvinge våre folk til å bli enige om hvor smertegrensen går for hva vi tåler av kompromisser i regjeringskontorene. Jeg ønsker å unngå å komme i den situasjonen Kristin Halvorsen har vært i. Hun hadde åpenbart ikke forberedt sine partifeller i SV på hva som kreves for å sitte i en regjering, sier Jensen. (©NTB)