Meny

Lyttelua 49,5 (Mårrajakke)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lyttelua har allerede begynte å tenke på hva som kan bli årets beste album.

Øyvind Moen: Lytteluas kanskje beste venn

Brent Cash - How Will I Know If I'm Awake

-Hey! Gidder'u å brenne Willie Nelson boksen også? Trenger'n til Halden! Helst rosa!

Lyttelua brøler fra sin posisjon foran TVen med Playstation-kontrollen i svette hender, dritstolt over å ha kjøpt en russisk slektning som hodepryd for gangsteren Niko Bellic i Grand Theft Auto IV. Jeg har nettopp fortalt om Brent Cash-plata jeg har kjøpt på hvit vinyl, og Lyttelua har misforstått. Igjen.

I vrimmelen av god musikk i 2008 står «How Will I Know If I'm Awake» som en forgylt bauta. Popmusikk så smart at det nesten blir for mye. Burt, Brian og Brent? Sannelig ikke langt fra sannheten.

Pacific! - Reveries

Våren er her, og sommerens soundtrack likeså. Den svenske elektronikaduoen spilte på Blå forrige lørdag, men Lyttelua var i bursdag. Greit nok, for «Reveries» gjør seg best på mobile avspillere i sommervarmen. «Sunset Blvd» hører du sannsynligvis på Radio Lyttelua på Radio Tango i morgen, mandag, som på hver eneste sending siden plata ble sluppet. Fantastisk sommerlåt!

Robert Forster - The Evangelist
Kanskje blir denne Lyttelua litt for «best of-preget», men noen plater (som alle nevnt i denne utgaven) er det fryktelig vanskelig å legge fra seg. Har du ikke fått med deg denne fra han minst talentfulle i Go-Betweens, har du mye godt i vente. Lua, gråter du?

Santogold - Santogold Har ikke hørt dette albumet mer enn én gang, men singlen «L.E.S. Artistes» har jeg hørt (og sett (http://www.youtube.com/watch?v=Y9JI0GXkARQ)) usunt mye denne vinteren. Albumslipp og våryrhet har økt frekvensen betraktelig den siste uka. Yeah Yeah Yeahs møter M.I.A. i en perfekt symbiose. Santogold har fått bemerkelsesverdig lite oppmerksomhet utenfor internettets bloggsfære. Opptreden på Hove-festivalen retter forhåpentligvis på dette.

Jordan Zevon - Insides Out Om debuten til Jordan Zevon skal bedømmes etter å ha hørt de to første låtene én gang, noe Lyttelua mener er tilstrekkelig, kan vi slå fast at han høres mer ut som en bror av Brendan Benson enn sønn av far sin. Kanskje blir det plass til en låt eller to i neste powerpopspesial i Lyttelua Radio. Her kan du lese ABC Nyheters glimrende intervju med guttungen.

My Morning Jacket - Evil Urges
Med ny seilerjakke på overkroppen og ny My Morning Jacket i Lua, satte jeg av sted til jobb en fredag morgen. Samtidig som seilerjakka ga beskyttelse mot vind og regn, ga Kentucky-kvintetten nye toner under hetta. Mindre vokalvreng fører til en dreining mot Flaming Lips og psykedelisk soul. Nåja, «Evil Urges» trenger mer enn denne korte seansen i Lua for å kunne uttale seg bombastisk. I salg fra 9.juni.

Toto - Fahrenheit
Ukas desidert nest mest spilte skive, etter Thom Hell (som også ble fortært i konsertsammenheng på mandag - strålende liveband!). Kan «Fahrenheit» være en av tidenes mest underkjente album, fra et av tidenes mest overvurderte band (blant menigmann, vel og merke)? På «Fahrenheit» får herrene hjelp av navn som Michael McDonald, Don Henley, David Sanborn og Miles Davis. Mer er det ikke å si om den saken.

Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Les Retrohue her

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus