Nevland fikset Fulham-drama

Nevland skyter og scorer. (Foto: Scanpix)

Erik Nevland gjorde det andre målet da Fulham slo Birmingham 2-0 og klatret opp på trygg grunn i engelsk eliteserie lørdag. Nå venter en nervepirrende siste kamp.

Brian McBride ordnet 1-0 til hjemmelaget med et hodestøt etter 52 minutter, før Nevland ble spilt gjennom og scoret alene med Maik Taylor, tre minutter før full tid.

Kun målforskjellen skiller Brede Hangeland og Erik Nevlands klubb med Reading når én kamp gjenstår. Fulham har -23 i målforskjell, seks mål bedre enn Reading, men de blåstripete møter Derby, som for lengst har rykket ned, i den siste kampen. Fulham har bortekamp mot Portsmouth som med seier kan kapre en europacupplass.

Vinner Fulham 1-0, må Reading slå Derby med sju mål dersom de skal kapre 17.-plassen som gir fornyet kontrakt på øverste nivå. Taper Fulham, holder det med ett poeng for Reading.

Skulle både Fulham og Reading avgi poeng, kan Birmingham redde seg med borteseier mot Morten Gamst Pedersens Blackburn.

Sikret plassen

Fulham må altså kvesse klørne foran kommende helg. Det slipper Middlesbrough etter 2-0 over Portsmouth lørdag. Laget er sikret spill i det gode selskap også kommende sesong etter scoringer av Chris Riggott og Tuncay Sanli rett før og rett etter pause på Riverside.

Også Wigan kan juble etter at John Carews Aston Villa ble slått 2-0 på Villa Park. Luis Valencia fikset festen med to mål på elleve minutter i annen omgang. Wigan hadde et godt utgangspunkt for å berge seg. Mye skulle ha gått galt for at laget skulle rykket ned, men det er altså ikke aktuelt lenger.

Gamst Pedersens Blackburn jager europacupplass etter 3-1 over Derby. Den plassen besitter Aston Villa tross tapet lørdag. (©NTB)