Elverum snøt Drammen for trippelen

Elverum er sluttspillmester i håndball etter en thriller av en finale som endte med 33-31-seier i møtet med Drammen.

Dermed klarte ikke Drammen å ta «rått og røti» denne sesongen. Fra før hadde de vunnet serien og cupen, men kom til kort mot hardtkjempende hedmarkinger i sluttspillet. Frode Hagens ti mål holdt ikke, da Steffen Stegavik sto for det samme for Elverum og Sigurdur Ari Stefansson fulgte opp med åtte.

Morten Nergaard i Elverum-målet leverte en fantastisk kamp i Haukelandshallen og drev DHKs storskyttere til vanvidd.

– Jeg endte på 50 i redningsprosent til slutt. Helt sinnssykt moro, over all forventning, sa pokerentusiast Nergaard til NTB etter hans første tittel på håndballbanen.

– Det var «all inn», gliste han.

Elverum sjokkåpnet og ledet 5-1 etter fem minutter. Ledelsen beholdt de til pause, men måtte tåle å bli hentet inn da Frode Hagen, som i likhet med Glenn Solberg spilte sin siste elitekamp lørdag, utlignet til 24-24 etter 16.20 av annen omgang.

Men Elverum slo tilbake og da holdt ledelsen helt inn. Å slå Drammen er ikke noe nytt for Elverum. De var nemlig det første laget som slo Frode Hagen og co. i seriespillet denne sesongen. DHK tapte bare tre kamper i løpet av hele serien.

– Vi har slått dem før og visste hva som gjaldt. Her var det bare å gutse fra start og la det stå til, sa en partyklar Nergaard.

– Nå skal vi hjem til Elverum og ha en stor og lang fest.

Russen kan med andre ord få konkurranse i den lille byen utover natten.

Kampfakta

Drammen – Elverum 31-33 (14-16)

1240 tilskuere

Mål Drammen: Frode Hagen 10, Jan-Richard Lislerud Hansen 6, Glenn Solberg 5, Vegard Svang Strand 5, Marius Hovde Andersen 2, Christian Lillenes Spanne 2, Joakim Andrè Hykkerud.

Elverum: Steffen Stegavik 10, Sigurdur Ari Stefansson 8, Ingimundur Ingimundursson 7, Per Steineide Refseth 4, Leonel Leonel Ojala 2, Morten Post, Anders Lund.

Utvisninger: Drammen 5 x 2 min., 7 x 2 min.