Meny

– Abbas og Olmert møtes mandag

Palestinernes president utplasserte lørdag soldater ved Jenin på Vestbredden som en del av en sikkerhetsoperasjon som skal vise at selvstyremyndigheten forbereder en egen palestinsk stat. Foto: Reuters / Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Israels statsminister Ehud Olmert og palestinernes president Mahmoud Abbas skal møtes til samtaler i Jerusalem mandag, ifølge den palestinske forhandleren Saeb Erekat.

Palestinerne forventer at Israel nå skal legge fram kart der grensene til en fremtidig palestinsk stat er tegnet inn, sier palestinske kilder til Reuters.

– Det kommer til å være to punkter på dagsordenen: de endelige resultatene av statusforhandlingene og gjennomføringen av veikart-avtalen, sier Erekat.

Abbas har klaget over at flere måneder med forhandlinger mellom israelske og palestinske myndigheter ikke har gitt resultater.

USAs utenriksminister Condoleezza Rice skal i løpet av helgen ha møter både med Abbas og Olmert. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus