Meny

Staff sjokkerer igjen:

- Bare en litt lavtaket leilighet

PROVOSERER IGJEN: Tor Erling Staff prosederte for åpen mikrofon, og forsvarte mannen hele Europa nå fordømmer. Josef Fritzl holdt sin datter innestengt i 24 år, og fikk sju barn med henne. (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tor Erling Staff mener Josef Fritzl bare ville verne om familien.

Den kontroversielle advokaten fikk prosedere for østerrikske Josef Fritzl på Nrk-programmet Ukeslutt i dag. Tor Erling Staff forsvarte inntil nylig den Lommemannen-siktede, og ble i programmet bedt om å forsvare østerrikeren som i 24 år holdt sin datter fanget i kjelleren.

- Sympatiske trekk

- På mange måter kan man si at det er et menneske som verner om sin familie, kanskje han har fått en spesiell utrygghet i forholdet til en omverden, og det er jo veldig mange sympatiske og pene trekk ved det hele, opp i alt sammen.

- Hva tenker du på da, spurte Nrks journalist.

- Jeg tenker på det som man trekker fram og bruker mot ham som spektakulært og spesielt. For eksempel tar han jo tre av barna ut av kjelleren og lar dem få friheten, ved at han plasserer dem på trappen til seg selv. Han redder altså tre barn ut av det, og hvorfor gjør han det? Er det et uttrykk for omsorg, spurte Staff.

- Grunnen til at han tok dem ut er jo at det ble for trangt der nede?

- Ja, men det er vel et uttrykk for omsorg det også. Det ble for trangt.

- En helt grei, liten, lavtaket leilighet

På lufta spør journalisten om han tror folk har vanskelig for å se de formildende omstendighetene rundt Fritzl-saken.

- Jeg tror ikke han er noe helt spesielt, han er litt ytterliggående, men vi har alle en Dr. Jekyll and Mr. Hyde i oss, vi har en dagside og en nattside. Dette er jo ikke noe fengsel, det er en liten leilighet i en underetasje, sier Staff.

- Det ser ut til å være en helt grei, liten, lavtaket leilighet, med atskillig omhu for hygge, sier han.

Staff har ved gjentatte anledninger tatt svært upopulære klienter i forsvar, og han er kjent for å forsøke å nyansere allmennhetens syn på pedofili.

- Hva ville du gjort om du fikk oppdraget med å forsvare Fritzl, spurte journalisten.

- Jeg ville vært veldig takknemlig og sendt min takk til Gud.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus