Meny

Kina herjes av dødelig virus

En baby som har fått det dødelige viruset behandles ved et sykehus i Fuyang. (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kina har bedt lokale myndigheter landet over gjøre det de kan for å bekjempe et magevirus som har tatt livet av 22 kinesiske barn den siste tiden.

– Lokale medlemmer av kommunistpartiet og offentlige tjenestemenn er i høy beredskap. Helsemyndighetene iverksetter hastetiltak for å forhindre sykdommen og behandle alvorlig syke barn, heter det i en pressemelding fra helsedepartementet lørdag.

Det livsfarlige EV71-viruset brøt ut i byen Fuyang i den østlige Anhui-provinsen i mars, men det tok en måned før myndighetene reagerte.

Over 3.000 av byens innbyggere er smittet, og det er også meldt om utbrudd i naboprovinsen Henan.

Det statlige nyhetsbyrået Xinhua melder at også en 18 måneder gammel gutt i den sørlige provinsen Guangdong trolig døde som følge av viruset.

Om dette innebærer at kinesiske myndigheter tror at viruset har spredt seg til vestlige deler av landet, skriver byrået ingenting om.

Blant annet skal lokale myndigheter skjerpe kontrollen av kvaliteten på mat og vann i et forsøk på å stoppe spredningen av viruset.

Samtidig skal alle nye utbrudd innrapporteres innen 24 timer.

EV71-viruset utløser hånd-, fot- og munnsykdom, en svært smittsom lidelse som ofte rammer barn og vanligvis regnes som nokså ufarlig. Viruset kan imidlertid også føre til lammelser og hjernehinnebetennelse. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus