Meny

Julian Berntzen: «Rocket Ship Love» (Universal)

Bare nesten

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Julian Berntzen har det meste, men mangler litt av alt.

Det er definitivt noe med Julian Berntzen. Han lager musikk som både fenger og trekker i de rette snorene. Han er forelsket i The Beatles og slenger gjerne inn noen biter The Kinks, ELO og Beach Boys på ferden. For «Rocket Ship Love» er og blir en ferd, eller kanskje bedre; en historie om det matematiske geniet Johnnys reise mot sine lengsler og drømmer.

«Rocket Ship Love» blir aldri dårlig. Flere av låtene er både tiltalende og sjarmerende. Arrangementene er foruten å være både oppfinnsomme og kledelige tidvis også platas store beholdning. Sanger som «Julia's Jewelry» og «A Loveletter For Jenny Bell» holder om ikke i bøtter, så i hvertfall i spann.

Men.

«Rocket Ship Love» makter aldri å bergta meg. Ikke en eneste gang i løpet av de 13 låtene blir jeg revet med. Noen smil og anerkjennende nikk her og der, ja vel, men pulsen forblir jevn plata i gjennom. Uten at jeg helt vet hvorfor. For det er ikke noe galt med Julian Berntzens musikk.

Og kanskje er det nettopp det som er «galt» med musikken til Julian Berntzen? At den har det meste, men mangler litt av alt? At jeg framfor å motta et fransk kyss, tildeles et vennlig kyss på kinnet?

«Rocket Ship Love» mangler særpreget som må til for å kunne bruse med fjærene fra øverste hylle. Avstanden opp til Pacific !, Brent Cash , The Feeling og Thom Hell er rett og slett for stor. Fire «flinke» band/artister som i løpet av året har makter å tilføre musikken det lille ekstra som får hjertet til å hoppe over et slag eller to. Vi snakker altså om artister med velfungerende, roterende tunger.

Når det er sagt.

«Rocket Ship Love» er likevel i besittelse av såpass mange musikalske kvaliteter at jeg har stor tro på at Julian Berntzen neste gang evner å ta de siste små, men tunge stegene som må til for at jeg skal bli en lykkelig lytter.

Se intervju med Julian Berntzen på ABC-TV her

Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Les Retrohue her

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus