Meny

Eksgeneral hardt ut mot Bush

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs tidligere øverstkommanderende i Irak, general Richardo Sanchez, anklager president George W. Bush for total udugelighet og pliktforsømmelse.

Sanchez ledet de amerikanske styrkene i Irak det første året etter invasjonen, men ble fratatt kommandoen da mishandlingen av fanger i Abu Ghraib-fengselet ble kjent i 2004.

Senere fikk Sanchez klar beskjed om at hans militære karriere var over, og i selvbiografien «Wiser in Battle: A Soldier's Story» sparer han ikke på kruttet i sin omtale av den politiske ledelsen i Washington.

– Hundrevis av milliarder dollar ble helt unødvendig brukt. Enda verre var det at altfor mange av våre viktigste militære ressurser, amerikanske soldater, helt unødvendig ble såret, lemlestet og drept som følge av dette, skriver han i boksen som TIME Magazine trykker et utdrag fra.

– Slik jeg ser det, viser dette Bush-administrasjonens totale udugelighet og pliktforsømmelse, skriver generalen videre. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus