Meny

Med fokus på gullstriden

Manchester United møter West Ham hjemme i dag, og Wigan borte lørdag 11. mai. (Illustrasjonsfoto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sentrale United- og Chelsea-supportere om gullduellen i Premier League, managerne, Ronaldo og «et av tidenes beste Manchester United-lag».

Manchester United og Chelsea står foran en av tidenes dueller mellom to engelske lag. 21. mai spiller gigantene Champions League-finale i Moskva. Når to runder gjenstår av Premier League, skiller kun målforskjellen i Uniteds favør.

Sist gang den engelske toppserien ble avgjort på målforskjell, var i den fanatstiske 1988/1989-sesongen. Arsenal slo Liverpool 2-0 i sesongens siste ligakamp etter en nettkjenning av Michael Thomas helt på tampen og vant på flere scorede mål.

Tidenes United-lag?

Manchester United og Chelsea kan skape historie. Cristiano Ronaldo har sågar gått til det skritt å nominere dagens United-lag som klubbhistoriens beste. Med triumf i Premier League eller Champions League denne sesongen vil vi ha en pekepinn,

Hvilket lag vinner? Illustrasjonsfoto: ScanpixHvilket lag vinner? Illustrasjonsfoto: Scanpix

mener toppscoreren.

Lars Morten Olsen, redaktør for «Unitedsupporteren», medlemsbladet til Manchester Uniteds norske supporterklubb, mener Ronaldos utsagn er virkelighetsnært.

- Det er alltid vanskelig, og også litt urettferdig, å sammenligne lag fra forskjellige æraer, påpeker Olsen overfor ABC Nyheter og fortsetter:

- Fotballen utvikles hele tiden, men hvis man likevel velger å sammenligne United nå, kontra for eksempel United ’99, United ’94, United på sekstitallet og Busby Babes, er dagens lag absolutt "der oppe”.

Enmannslag?

Cristiano Ronaldo tilskrives mye av æren for den sterke karakteristikken. Vingen eller angriperen – velg selv – har scoret 38 mål denne sesongen. Han er toppscorer i Premier League med 28 fulltreffere, og i Champions League med syv. Flere stiller spørsmålet om han er et enmannslag for Manchester United.

- United er ikke noe enmannslag, men det er ingen tvil om at United er veldig avhengig av Ronaldo. Han er den viktigste spilleren, uten tvil, mener Lars Morten Olsen.

Kritikken som ofte rettes mot Ronaldo, er at han sjelden dominerer de store kampene. Og kritikere har tatt Ronaldos prestasjoner i Barcelona-kampene i Champions League til inntekt for sitt syn.

Formann i Chelseas norske supporterklubb, Even Strete, mener også at det ville kjennetegnet Ronaldo å ikke slå til i de avgjørende avslutningsrundene. Formannen er samtidig optimistisk etter 2-1-seieren over United forrige lørdag.

- United har presset etter tapet lørdag. De har lenge «trodd» at de hadde dette i lommen. I tillegg vil det være typisk Ronaldo å ikke slå til i så viktige kamper som de to siste ligakampene, svarer Strete til ABC Nyheter.

Fenomenet Avram Grant

Han har lenge sett medsupportere i England angripe manager Avram Grant. Klagekoret mot israeleren, ledet av engelske medier, har vært høylytt hele sesongen, men avtatt i styrke samtidig med erkjennelsen av hans foreløpige suksess. Grant risikerer trolig sparken, men kan reddes ved å lede Chelsea til klubbens første Champions League-seier. Eller den fjerde ligaseieren i den engelske toppdivisjonen.

Even Strete vil i utgangspunktet beholde Grant, men konstaterer at klubbeier Roman Abramovich har sitt eget tankesett:

- Når det gjelder Grant, er det svært delte meninger. Min personlige mening er at jeg alltid vil støtte vår manager, uansett. Han har ikke vært like god taktisk som Mourinho, som for eksempel kunne bytte tidlig om noen hadde en dårlig dag. Men Grant har svært gode resultater, og med et trofé mener jeg i hvert fall han bør fortsette. Jeg har også tro på en viss kontinuitet på managersiden. Men ingen av oss vet hva Roman tenker...

Grants managerkollega Alex Ferguson er symbolet på Manchester United, har vært der i snart 22 år, vunnet ni ligatitler, har en urokkelig posisjon i klubben og hylles stadig. Men siden Avram Grant overtok Chelsea i september, har de to gullrivalene begge tatt 70 ligapoeng. Unitedsupporterens Lars Morten Olsen tviler på at managerduellen er av vesentlig betydning i innspurten.

- Jeg tror ikke managerduellen Ferguson vs Grant er så viktig. I hvert fall ikke hvis man tenker på deres mulige psykologiske krigføring mot hverandre. På den annen side mener jeg at Ferguson er en langt bedre manager enn Grant, så der er det fordel United, konkluderer han.

Uniteds 17. eller Chelseas fjerde?

Manchester United møter West Ham hjemme i dag, og Wigan borte i serieavslutningen 11. mai. Chelsea må beseire Newcastle på St. James’ Park mandag, Bolton hjemme på Stamford Bridge lørdag 11. mai, og samtidig håpe at United avgir poeng.

Hvem vinner Premier League 2007/2008?

- Jeg håper selvsagt Chelsea vinner. Vi har ennå ikke ledet serien denne sesongen, og har lenge vært "glemt" i kampen mellom United og Arsenal. Chelsea har nå stort sett et skadefritt mannskap, noe vi ikke har hatt mye av denne sesongen. I tillegg hadde vi fire sentrale spillere borte i over én måned i forbindelse med Afrikamesterskapet, sier Even Strete i Chelseas supporterklubb og legger til:

- Men i tillegg må United avgi poeng, og det kan skje allerede mot West Ham. West Ham er et lag som plutselig kan slå til. De slo også United på Old Trafford i fjor. Lykkes ikke West Ham, får vi håpe på Wigan.

Lars Morten Olsen, United-supporter i over 30 år, tror nøkternt på gull for 17. gang.

- United har skjebnen i egne hender, og har størst sjanse til å ta hjem ligaen igjen. Jeg ønsker ikke å si noe mer, av frykt for å få svingdøra i fjeset.

Som i 1995, da dagens motstander, West Ham, ødela i siste serierunde. Blackburn hevet pokalen. Nå har imidlertid United overtaket. Det blir en thriller.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus