Meny

- Robert Vesco død på Cuba

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den ettersøkte finansmannen Robert Vesco, som mesteparten av sitt liv var på flukt fra amerikanske myndigheter, døde på Cuba for flere måneder siden.

Vesco ble i 1996 pågrepet og dømt til 13 års fengsel på Cuba, og døde av lungekreft i november, 72 år gammel, opplyser kilder til The New York Times.

Vesco flyktet fra USA i 1972 for å unngå å bli arrestert for underslag av om lag 224 millioner dollar fra et investeringsfond i Sveits. Han bodde i en rekke land, blant dem Costa Rica, før han i 1982 slo seg ned i Havana der han giftet seg med en cubansk kvinne.

Finansmannen var også siktet for å ha gitt et ulovlig kampanjebidrag på 200.000 dollar til Richard Nixon i 1972, og i 1989 ble han siktet for narkotikaforbrytelser.

Mens han bodde på Cuba skal han ha samarbeidet med et colombiansk kokainkartell om å frakte kokain via Cuba til Bahamas-øyene, utenfor Florida-kysten.

I 1995 ble han pågrepet av cubansk politi og tiltalt i forbindelse med et mystisk prosjekt for å utvikle en såkalt mirakelmedisin.

Under rettssaken ble det hevdet at han hadde lurt cubanske myndigheter og svindlet potensielle utenlandske investorer i et forsøk på å produsere medisinen på Cuba. For dette ble han dømt til 13 års fengsel, mens kona fikk ni års fengsel.

Før Vesco slo seg ned på Cuba, gjorde amerikansk politi flere mislykte forsøk på å kidnappe ham fra Costa Rica og andre tilholdssteder han hadde i Karibia.

USA forsøkte også å forhandle fram en avtale om fangeutlevering med Cuba. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus