Meny

Bush-rådgivere skal bygge opp Frp

Jensen satser på rådgiverhjelp fra utlandet og har hentet hjelp fra de mektigste premissleverandørene for republikanerne og president George W. Bush. Illustrasjonsfoto/Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiet tar steget ut i verden og håper at noen av verdens mektigste liberalistiske og konservative tankesmier kan hjelpe partiet til å oppnå regjeringsmakt.

Flere av de mektigste tankesmiene i verden skal hjelpe Frp til regjeringsmakt, skriver Aftenposten.

Foto: ScanpixFoto: Scanpix

Cato Institute, American Enterprise Institute og Heritage Foundation er blant dem. Disse tre organisasjonene er blant de mektigste premissleverandørene for republikanerne og president George W. Bush.

En annen aktør som skal bygge opp Frp er Ayn Rand Institute, som blant annet har gjort seg kjent med sin knallharde islamkritikk. Videre skal en av de sterkeste kritikerne av FNs klimapanel – Science & Environmental Policy Project – bistå Frp med kunnskap, kurs, seminarer og nettverksbygging.

Frp-formann Siv Jensen har allerede blitt undervist ved de liberalistiske pressgruppene Institute of Economic Affairs og Adam Smith Institute i London. Jensen har i tillegg hatt personlig møter med David Frum, som tidligere var rådgiver og taleskriver for George W. Bush.

Jensen har dessuten møtt president Yaron Brook i Ayn Rand Institute og Thatchers tidligere konservative finansminister Nigel Lawson.

– Det er viktig for oss å bygge kontakter og hente kunnskap, ikke minst med tanke på den dagen vi sitter i en regjering, sier Jensen.

Frp har dessuten utpekt 14 europeiske partier som Frp-ledelsen vil ha tettere kontakt med, alt fra det svært markedsliberalistiske Reformpartiet i Estland til det konservative partiet i Storbritannia. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus