Meny

Sør-Sudans forsvarsminister omkom i flystyrt

 Sør-Sudans leder, Salva Kiir (t.h.) har mistet sin forsvarminister Dominic Dim Deng i en flyulykke. Her med presidenten av Uganda, Yoweri Museveni. (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sør-Sudans forsvarsminister Dominic Dim omkom i en flystyrt som kostet minst 23 mennesker livet fredag, ifølge tjenestemenn.

Flyet styrtet rundt 375 kilometer vest for hovedstaden Juba.

–21 passasjerer mistet livet samt to eller tre besetningsmedlemmer. De to motorene sviktet, og det var ingenting piloten kunne gjøre, sa Sør-Sudans president Salva Kiir på en pressekonferanse fredag.

Blant de omkomne var også Justin Yak, en av presidentens rådgivere, ifølge kilder fra den tidligere opprørsgruppen SPLM.

– Flyet var blitt leid inn for å bringe en delegasjon SPLM-ledere fra Wau til hovedstaden Juba, sier visepresident Riek Machar.

Han utelukker at flyet kan ha blitt utsatt for et angrep, men legger til at styrten kommer til å bli etterforsket.

En lokal radiostasjon forteller at piloten meldte fra om motorproblemer like før flyet gikk i bakken. Noen minutter senere mistet kontrolltårnet all kontakt med flyet.

Flystyrten skjer på et tidspunkt da fredsavtalen mellom Nord- og Sør-Sudan er truet, blant annet av uenighet om rettighetene til naturressurser.

Norge arrangerer giverlandskonferanse for Sudan i Oslo neste uke.

Fredsavtalen ble inngått i 2005 og gjorde slutt på en borgerkrig som hadde vart i over 20 år.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus