Meny

Klærne som skader karrieren din

Illustrasjonsfoto: Colourbox 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er utringningen for dyp og skjorten krøllete? Det kan bremse karrieren din.

Selv om omgangstonen mellom mennesker har blitt mer uformell de siste årene, kan man fremdeles tabbe seg ut på jobben om man har en klesstil som kollegaene reagerer på.

Professor i organisasjons- og ledelsesteori ved Handelshøjskolen i Århus, Steen Hildebrandt, sier til Berlingske Tidende at en klesstil som bryter veldig med normen på arbeidsplassen, kan være med på å ødelegge karrieren din.

Hva som er akseptabelt klesdrakt og ikke, kan variere svært mye fra arbeidsplass til arbeidsplass, men som tommelfingerregel er det særlig fire klesstiler du bør holde deg unna på jobben:

1. Badegjesten

La strandtøyet ligg igjen hjemme og la være å troppe opp på jobben i slippers, kort shorts eller kjole og tynne t-skjorter, selv om gradestokken kryper oppover. Særlig slippers er bannlyst de fleste steder.

2. Den utfordrende

Ikke kle deg som om du skal på skumfest på Ibiza. Ifølge det amerikanske forbrukermagasinet Forbes bør ikke skjørtelengden være kortere enn like over kneet. Kvinner bør også passe på at utringningen ikke blir for dyp. En altfor utfordrende klesstil kan føre til at du blir stemplet som sosialt umoden, noe som kan ødelegge for din framtidige karriere, ifølge Steen Hildebrandt.

3. Rotehodet

Går du rundt med krøllete skjorte, flekkete slips og utslitte sko, vil folk uunngåelig spørre seg hva som er grunnen til at du ser så shabby ut. Kan du være drikkfeldig, har du trøbbel i privatlivet, eller er du rett og slett en slappfisk? Rettferdig eller ikke, folk dømmer deg ut fra hvordan du går kledd.

4. For pen

Også ved å kle for pent og formelt, trer du utenfor normen og avslører at du ikke er istand til å tolke situasjonen. Det viser dårlig situasjonsfornemmelse, og du kan fremstå som overlegen og stram overfor dine mindre velkledde kollegaer.

- Grensene har blitt mer og mer utflytende, men jobben er et av de få stedene hvor det fortsatt finnes grenser. Som ny på en arbeidsolass, kan det være en god idé å stikke fingeren i jorda og se hva de andre gjør, sier Steen Hildebrandt til avisa.

Kilde: Berlingske Tidende

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus