Meny

Tim Montgomery anklages for heroinsalg

Den tidligere idrettsstjernen ble arrestert onsdag, fremstilt for en dommer og fengslet fram til mandag. Arkivfoto Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En gang en av verdens beste 100-meterløpere, er arrestert og siktet for salg av heroin.

Det er ikke første gang 33 år gamle Tim Montgomery har problemer med loven, men saken er mer alvorlig nå enn det han har vært innblandet i tidligere. Påtalemakten mener han har solgt 100 gram heroin i løpet av det siste året.

Han ble arrestert onsdag, fremstilt for en dommer og fengslet fram til mandag, da han må stille til en rettslig høring i saken han er anklaget for.

Tidligere er han blitt dømt for underslag og sjekksvindel. Han innrømmet denne saken i 2007 og skal inn til soning i neste måned.

Montgomery var tidligere gift med sprinteren Marion Jones som soner en seks måneders fengselsstraff for å ha løyet til føderale agenter i saken om sjekksvindelen og i en dopingsak som var reist mot henne.

Tim Montgomery la opp i 2005 etter å ha blitt utestengt i to år for dopingmisbruk. I forbindelse med utestengelsen ble alle hans resultater etter 31. mars 2001 strøket, også verdensrekorden hans fra 2002 på 9,78 sekunder på 100 meter.

Asafa Powell slo denne rekorden i 2005, da han løp på 9,77. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus