Meny

Her øver de på massedrap

Mohammed Siddique Khan (t.v.), Shezhad Tanweer (t.h.) og Jermaine Lindsay snakker sammen under sin rekognoseringstur 28. juni 2005, ni dager før bombeangrepene mot London. Foto: Scanpix/Reuters.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Denne videoen viser mennene som angrep Londons t-banesystem 7. juli 2005 tørrtrene på angrepet. En rettssak mot tre personer mistenkt for å være deres medsammensvorne pågår nå i London.

Torsdag ble juryen i rettssaken mot tre menn mistenkt for å ha hjulpet attentatmennene i London 7. juli 2005 planlegge sine angrep forevist nytt videomateriale.

En av overvåkingsvideoene fra t-banen i London viser tre av de fire angriperne øve på angrepet ni dager før de tok livet av 52 mennesker og skadet flere hundre.

(Se video over.)

Videoen viser Mohammed Siddique Khan, Shezhad Tanweer og Jermaine Lindsay i det de ankommer London 28. juni 2005 for å besøke ulike steder i Londons t-banenett, melder Reuters.

I rettssaken som nå pågår i Storbritannia står Waheed Ali (24), Mohammed Shakil (31) og Sadeer Saleem (27) tiltalt for å ha bistått attentatmennene.

Retten fikk torsdag også se videobilder som ikke tidligere har vært offentliggjort. En av filmene viste røykskyer som fyller plattformen på Liverpool Street station 40 sekunder etter at Shezhad Tanweer detonerte sin bombe. Det ble også vist videoer av kaoset og de skrekkslagne reaksjonene nær buss nummer 30 på Tavistock Square etter at Hasib Hussain detonerte eksplosivene i ryggsekken sin, melder The Guardian.

Retten har blitt fortalt at de tre mistenkte i dagens rettssak har hatt ustrakt kontakt med bombemennene. Politiet mener de har påvist dette ved mobiltelefonsamtaler, fingeravtrykk på dokumenter, familievideoer og overvåking.

Alle tre nekter for tiltalen om å ha deltatt i en sammensvergelse, og sier at selv om de kjente bombemennene var vennskapet deres uskyldig.

Rettssaken fortsatte fredag.

To uker etter juliangrepene forsøkte andre gjerningsmenn å gjennomføre ytterligere en serie angrep mot t-baner og busser, men lyktes ikke å detonere sine eksplosiver. Mer enn et dusin mennesker ble pågrepet etter disse mislykkede angrepene.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus