Meny

Tidenes mest upopulære

George W. Bush er tidenes mest upopulære president i USA, viser en ny måling. Foto: REUTERS/SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

President George W. Bush er tidenes mest upopulære president i USA, viser en ny meningsmåling.

Hele 71 prosent av de spurte sier at de er misfornøyde med måten Bush styrer

landet på, viser målingen som er utført av Opinion Research Corp for CNN.

– Ingen president har vært mer upopulær. Dette er faktisk første gang at over 70 prosent har gitt uttrykk for misnøye, konstaterer Keating Holland i CNN.

Gallup har loddet stemningen i den amerikanske opinionen helt siden 1930-tallet, og undersøker jevnlig hvor stor støtte presidenten har i folket.

Truman

Den forrige bunnrekorden ble satt i 1952 da 67 prosent av de spurte var misfornøyde med president Harry Truman, mens 66 prosent var misfornøyde med Richard Nixon 22 år senere.

– Bush er mer upopulær enn Nixon var rett før han gikk av som president i august 1974, konstaterer CNNs politiske analytiker Bill Schneider.

28 prosent av amerikanerne mener fortsatt at Bush gjør en god jobb, mens Truman var helt nede i 22 prosent på det verste. Nixon hadde støtte fra 24 prosent av velgerne da det stormet som verst under Watergate-skandalen.

CNN-målingen viser også at støtten til Bush-administrasjonens krigføring i Irak nå er lavere enn noensinne. 68 prosent sier at de er imot krigen, mens 30 prosent støtter amerikanernes militære nærvær i landet.

– Amerikanerne blir stadig mer pessimistiske når det gjelder krigen. I januar mente nærmere halvparten at det gikk bra for amerikanerne i Irak, nå har andelen falt til 39 prosent, konstaterer Holland. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus