Meny

Lege ber om ro rundt Fritzl-familien

Legen som behandler datteren til Josef Fritzl og deres barn ber om ro rundt familien. (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Legen som behandler datteren til Josef Fritzl og deres felles barn ber media om å la familien være i fred. Stadig oftere må nemlig paparazzifotografer jages fra klinikken hvor familien får behandling.

Tyske og østerrikske medier er fulle av detaljer om hva som skal ha foregått i de 24 årene Fritzl drev sitt groteske spill som inkluderer frihetsberøvelse og voldtekt.

Ifølge klinikken som behandler Fritzls datter og deres felles barn øker presset fra media hver dag.

– Familien trenger tid. De ønsker ingen publisitet og har rett til et privatliv etter alt det forferdelige de har gått gjennom, sier Berthold Kepplinger som er sjef ved klinikken der familien får behandling.

Venner seg til dagslys

Kepplinger opplyste torsdag at de første dagene har gått med til å venne seg til dagslys og større plass. Denne prosessen vil ta flere uker, ifølge legen.

Oppfordringen om ro rundt familien kommer etter at stadig flere paparazzifotografer må jages fra området rundt klinikken. Flere fotografer har tatt oppstilling i trærne omkring bygningen i håp om å få et bilde av den 42 år gamle kvinnen eller barna hennes.

Ifølge TV-kanalen Sky News er det blitt offentliggjort tegninger av kvinnen. Hun er hvithåret med blek og aldrende hud, noe som ifølge eksperter skyldes mangel på sollys.

Truet med gass

Torsdag fortalte østerriksk politi at Josef Fritzl skal ha truet datteren og barna med at de ville bli gasset om han skulle bli skadet på noe vis.

Fritzl skal ha kommet med opplysningene i innledende avhør og politiet gjennomsøker for tiden leiligheten for å finne ut om det er hold i påstandene hans.

Eksperter forsøker også å finne ut om Fritzl snakker sant når han hevder at den underjordiske leiligheten ville ha åpnet seg om han hadde uteblitt over lengre tid.

Østerriksk politi mener at det er usannsynlig at andre personer hjalp Fritzl eller deltok i ugjerningene hans. Politiet mener også at Fritzl planla forbrytelsene altfor godt til at de kunne vært avdekket tidligere

– Overnattet ofte

I et intervju med avisen Österreich sier svigerinnen til Josef Fritzl at han ofte ble natten over i kjelleren der han holdt datteren og deres barn fanget gjennom 24 år.

– Han pleide å gå ned i kjelleren hver morgen klokken 7 for, som han sa, å utarbeide planer for maskiner han hadde tenkt å selge til forskjellige firmaer, sier Fritzls svigerinne i et intervju med avisen Österreich.

– Ofte kunne han tilbringe hele natten i kjelleren. Han forbød til og med kona å komme ned til ham med kaffe, sier den 56 år gamle søsteren til Fritzls kone.

Hun beskriver kona som fullstendig dominert av Fritzl og at hun stadig ble latterliggjort offentlig av ektemannen.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus