Meny

Ett år siden Madeleine forsvant

 Det er ett år siden Madeleine forsvant, men foreldrene klynger seg til håpet om at hun fremdeles er i live. (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etterforskningen i Portugal står stille, men foreldrene til Madeleine McCann klynger seg fortsatt til håpet om at hun er i live.

Foreldrene Gerry og Kate McCann håper at ettårsmarkeringen vil gi ny blest rundt kampanjen for å finne datteren i live.

– Jeg føler ikke at Madeleine er død, sier moren, som holder fast ved at det er en mulighet for å finne datteren i live.

Foreldrene til Madeleine reiser tilbake til Portugal i forbindelse med ettårsmarkeringen for å takke det portugisiske folket for støtten. Det vil også bli holdt gudstjeneste i Glasgow, Liverpool og i familiens hjemby Rothley i England.

Konfidensiell sak

Madeleine forsvant 3. mai i fjor, mens foreldrene spiste middag på en restaurant på feriestedet Praia da Luz i Portugal. Til tross for at flere vitner hevder å ha sett Madeleine har etterforskningen ikke ført fram.

Ifølge portugisisk lov må resultatet av etterforskningen legges fram etter åtte måneder, dersom ikke saken er spesielt komplisert. I januar henviste portugisiske myndigheter til denne loven, slik at detaljene rundt saken fortsatt holdes hemmelig.

Madeleines onkel, John McCain, forteller at foreldrene er fortvilet over at de får så lite informasjon om etterforskningen.

– Politiet i Portugal har ansvaret for etterforskningen, og på grunn av strenge sikkerhetsregler vet vi ikke hva de gjør, sier han.

Foreldrene mistenkt

I september fikk foreldrene status som mistenkte av portugisisk politi, noe som førte til at de reiste tilbake til Storbritannia.

Senere innrømmet etterforskningsleder Alipio Ribeiro at dette var en «forhastet konklusjon», men forholdet mellom Madeleines foreldre og portugisisk politi er fremdeles anstrengt.

Forsvinningen har fått enorm medieoppmerksomhet. De britiske avisene Daily Express og Daily Star ble anklaget for ærekrenkelse etter at de sterkt antydet at foreldrene hadde noe med Madeleines forsvinning å gjøre. I mars inngikk de forlik med Gerry og Kate McCann i retten og gikk med på å betale erstatning og trykke en beklagelse.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus