Meny

- Fattigdom i rike Norge en skam

LO-leder Roar Flåthen da han holdt 1. mai-appell i Vålerenga kirke i Oslo torsdag. Arkivfoto Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Fattigdom i rike Norge er en skam, sa LO-leder Roar Flåthen da han holdt 1. mai-appell i Vålerenga kirke i Oslo torsdag formiddag.

Flåthen inviterte Kirken til å være med i kampen mot både fattigdom, intoleranse og klimaproblemene.

– Både vi som arbeidstakerorganisasjon og dere må være talspersoner for mennesker som kommer til Norge og blir møtt med uverdige forhold, sa Flåthen.

LO-lederen tok opp kontrastene mellom mennesker som bare har få kroner dagen til mat, og landets rikeste som på papiret har tapt penger på børsuroen.

Flåthen mener kristendommen og arbeiderbevegelsen har felles verdier som solidaritet og nestekjærlighet. Men noen utviklingstrekk bryter med disse verdiene, mener LO-lederen.

– Solidaritet og nestekjærlighet må gjelde alle og være absolutt. Vi kan ikke kompromisse med vårt menneskesyn, understreket Flåthen og nevnte kirkens tradisjonelle syn på homofile som ett eksempel. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus