1 million droppet selvangivelsen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Muligheten til å slippe å levere selvangivelsen ble tydeligvis tatt godt imot. 1,1 millioner nordmenn leverte selvangivelsen på nett, SMS og telefon, nesten en halvering fra i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er første året hvor lønnstakere og pensjonister kan la være å levere selvangivelsen når de forhåndsutfylte opplysningene stemmer og ingen andre opplysninger mangler. Og som ventet benyttet mange seg av ordningen med leveringsfritak.

– Denne servicen har helt klart blitt svært godt mottatt, sier skattedirektør Svein Kristensen i en pressemelding.

Da fristen for å levere selvangivelsen gikk ut ved midnatt onsdag, hadde over 1,1 millioner nordmenn gjort som vi tidligere alltid har måttet gjøre. Men sammenlignet med i fjor valgte så mange som 967.000 nordmenn å la være å levere selvangivelsen, viser tall fra Skattedirektoratet.

Totalt antar Skattedirektoratet at nærmere 1,5 millioner skattytere ikke leverer selvangivelsen i år. Av de nesten 2,1 millioner som leverte selvangivelsen elektronisk i fjor, leverte 1,4 millioner uten endringer. I år var det bare 425.000 som gjorde det samme.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Til tross for leveringsfritaket, ble det levert over 217.000 selvangivelser på nett i løpet av onsdagen. 68.000 ble levert med SMS eller over telefon. I den travleste timen mellom klokken 23 og midnatt ble nesten 29.000 selvangivelser levert på nett, ifølge tallene fra Skattedirektoratet.

Skatteetatens nye veiledningstelefon, Skatteopplysningen, var åpen fram til midnatt og nesten en halv million samtaler ble besvart i løpet av april. (©NTB)

Se også:

Futen er fleksibel