Første CL-finale for de blå:Chelsea vant til slutt i dramatisk oppgjør

Didier Drogba jublet hemningsløst etter at seieren mot Liverpool var sikret på Stamford Bridge (foto: Dylan Martinez, Reuters)
Didier Drogba jublet hemningsløst etter at seieren mot Liverpool var sikret på Stamford Bridge (foto: Dylan Martinez, Reuters)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Chelsea gikk seirende ut av semifinaleoppgjøret mot Liverpool med 3-2 etter ekstraomganger. Drogba og Lampard ble de store heltene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
FAKTA MESTERLIGAEN, SEMIFINALE 2. KAMP

Chelsea (England) – Liverpool (England) 3-2 (1-0) e.o., sammenlagt 4-3

Mål: 1-0 Didier Drogba (33), 1-1 Fernando Torres (64), 2-1 Frank Lampard (str. 98), 3-1 Drogba (105), 3-2 Ryan Babel (117).
38.900 tilskuere.
Stamford Bridge (London)
Spilt tirsdag:
Manchester U. – Barcelona 1-0 (1-0), sammenlagt 1-0.
Mål: 1-0 Paul Scholes (14).
75.061 tilskuere.
Finale i Moskva 21. mai: Chelsea – Manchester U. (©NTB)


I sitt tredje forsøk i en semifinale mot Liverpool i Champions League lyktes det for laget fra London. Den afrikanske spissen Didier Drogba ble den store helten da Chelsea til slutt dro i land seieren.

Etter 1-1 i den første kampen, hadde Chelsea en fordel med Stamford Bridge som er blitt en festning for de blåkledte. I Premier League har ikke laget tapt siden Arsenal senket dem den 21. februar 2004. Og selv om Liverpool har taklet Chelsea over to kamper i Mesterligaen tidligere, hadde de røde ikke hjemmefordelen denne gangen etter 1-1 i første kampen. Det klarte de blå til slutt å utnytte.

Stor spiss

Didier Drogba var uten tvil banens gigant og scoret både det første og siste målet. Han ga laget ledelsen på en keeperretur i en førsteomgang hvor hjemmelaget var best. Liverpool slo tilbake etter pause og utlignet ved Fernando Torres etter et forrykende forarbeid av Yossi Benayoun.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har prøvd i flere år å komme til mesterligafinale, og jeg er veldig glad på vegne av klubben. Dette er stort både for oss og fansen, uttalte ivorianeren ifølge NTB etter bataljen.

Følelser

Men det var Chelseas midtbanegeneral Frank Lampards straffespark sju minutter ut i første ekstraomgang som sendte londonklubben foran for godt.

Lampard kjempet med følelsene både før og etter at han sendte straffesparket i mål i øsregnet. Liverpool-stopper Sami Hyypiä felte klønete Michael Ballack, og dermed fikk Lampard sjansen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Chelsea-spilleren fikk fri fra helgens storkamp mot Manchester United etter at hans mor døde av lungebetennelse sist torsdag, 58 år gammel. Chelseas kaptein, John Terry, berømmer overfor BBC hvilken personlighet Lampard besitter etter alt han har vært gjennom.

Den 29-år gamle midtbanespilleren var tilbake på trening denne uken og spilte en av hovedrollene da Chelsea feiret en av de største dager i klubbens historie. Ryan Babel duket for en spennende avslutning med scoring fra langt hold i det 117. minutt, men utlikningsmålet, som ville sendt Liverpool til finale, kom aldri.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Erstatteren lykkes

Manager Avram Grant har etterfulgt portugiseren José Mourinho som Chelsea-sjef. Nå kan han være i ferd med å fullføre klubbens største sesong.

– Jeg er veldig glad på klubbens vegne. Chelsea har prøvd å komme til mesterligafinale mange år. Nå har vi greid det, sa israeleren etter kampen ifølge NTB.

Etter dommeren hadde blåst for full tid i ekstraomgangene, gikk Grant ned på kne foran spillerbenken.

– Jeg er litt flau over det, men jeg tenkte på bestefaren min som døde i holocaust og faren min som er 80 år gammel. Vi skapte historie her i kveld, og jeg gjorde det på min måte, sa han.

Mourinho var etter eget utsagn «spesiell», men han greide aldri å føre Chelsea til mesterligafinale. Grant greide det i første forsøk. Avgjør laget gullduellene mot Manchester United i liga og mesterliga, blir han helt spesiell.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Klubbeier Roman Abramovitsj var ikke til stede da finaleplassen ble sikret. Det var han heller ikke da Manchester United ble slått i helgen. Men om tre uker er det større sjanse for at den styrtrike russeren er på plass i hjemlandet. Da møtes Chelsea og Manchester United, i den første helengelske finale i turneringens historie, skriver NTB. Kampen går i Moskva.

United er klar etter å ha vunnet 1-0 over Barcelona i den andre semifinalen på Old Trafford tirsdag. Midtbanesliter Paul Scholes avgjorde med et glimrende skudd fra langt hold.