Sjekkes opp mot drap på ungjente

Josef Fritz. Foto: Scanpix
Josef Fritz. Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Josef Fritzl kan være svaret på 22 år gammel mordgåte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge den østerrikske rikskringkastingen ORF har politiet tatt opp igjen det uoppklarte drapet på Martina Posch. 17-åringen forsvant i 1986 og ble ti dager senere funnet død. Liket var pakket i plast og dumpet ved innsjøen Modense i nærheten av Salzburg.

Fra 1973 til 1996 eide Josef Fritzl et pensjonat ved Modense, ikke langt fra der liket ble funnet.

Etterforskningsleder Franz Polzer opplyser at det lokale politiet har overlevert informasjon om det uoppklarte drapet til etterforskerne i Amstetten, men vil ikke komme med flere detaljer.

Ofrene møttes

Medlemmene av den østerrikske familien som i flere tiår ble terrorisert med incest og fengsling ble tirsdag gjenforent på en klinikk der de får behandling av psykiatere, melder CNN (http://edition.cnn.com/2008/WORLD/europe/04/30/austria.meeting/index.html).

Ifølge representanter for sykehuset var Elisabeth, fem av barna og Fritzels kone Rosemarie for første gang sammen søndag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Det er forbløffende hvor lett det gikk at barna kom sammen, og det var forbløffende hvor lett det skjedde at bestemoren og moren kom sammen, sier sykehusdirektør Berthold Kepplinger ved den psykiatriske klinikken i Amstetten-Mauer til AP.

- To av de tre som har levd hele livet i isolasjon «kommuniserer på en måte som er alt annet enn normal», sier han.

Far til alle

Samtidig som det følelsesladde møtet kom frem natt til onsdag ble det kjent av DNA-prøver bekrefter at Josef Fritzl (73) er den biologiske faren til sin datters seks gjenlevende barn, melder AP.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mandag tilsto den pensjonerte elektrikeren at han har holdt sin datter Elisabeth fengslet i 24 år i lydisolerte kjellerrom. Der ble hun seksuelt misbrukt, og fødte syv av hans barn. Det ene barnet døde som nyfødt. Fritzl brente liket i en ovn. Selv om liket ikke har vært tilgjengelig for DNA-testing mener politiet at det var tvillingen til et av de andre barna.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tre av barn ble låst inn i den underjordiske labyrinten sammen med sin mor i årevis, og har aldri tidligere møtt sine øvrige søsken eller bestemoren, som bodde i huset over kjelleren.

Den nå 42 år gamle Elisabeth var 18 da hun ble fengslet i det hemmelige annekset faren bygde under leiligheten i Amstetten.

Så dagslys for første gang

Tre av barna ble holdt fanget under bakken, og har aldri tidligere vært ute av fengselet faren bygde. De så naturlig dagslys for første gang da de ble løslatt denne måneden, melder AFP.

De andre tre barna ble adoptert av Fritzl og bodde sammen med ham og kona Rosemarie i huset over kjelleren. De skal ikke ha kjent til sine søsken som var fengslet i etasjene nedenfor. Ved hjelp av brev fra datteren Elisabeth ser det ut til at Fritzl har klart å overbevise kona om at barna de adopterte hadde blitt etterlatt utenfor døra av datteren.

Sjefsetterforsker Franz Polzer sier politiet ikke har funnet noe som tyder på at Fritzls kone, som også hadde sju barn med ham, kjente til hva som foregikk i den låste kjelleren. De forsøker nå å fastslå om han hadde medhjelpere da han bygde kjelleren.