- Slu Fritzl lurte alle

<div class="viewNews">En politimann bærer ut bevismateriale fra huset i Amstetten i det østlige Østerrike. (Foto: Scanpix)</div>
En politimann bærer ut bevismateriale fra huset i Amstetten i det østlige Østerrike. (Foto: Scanpix)

Josef Fritzl lurte alle. Mannen som holdt sin egen datter innesperret i 24 år og fikk sju barn med henne, fordreide stemmen slik at hans kone trodde det var datteren hun snakket med i telefonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyske og østerrikske medier er fulle av detaljer om hva som skal ha foregått i de 24 årene Fritzl drev sitt groteske spill.

– Høsten 1994 ble Fritzls kone Rosemarie overrasket da telefonen ringte. Det var bare noen dager siden den ble koblet til, så hvem hadde nummeret? I den andre enden hørtes en kjent stemme: Det var datteren, som forsvant 13 år tidligere, skrev Wien-avisen Kuriers nettsider onsdag.

«Ikke bli sint»

Stemmen sa: – Det er meg. Vær så snill, ikke bli sint på meg. Men jeg kan dessverre ikke fortelle deg hvor jeg er. Vær så snille å ta dere av babyen min. Jeg har akkurat satt henne fra meg foran inngangsdøren, sa stemmen i telefonen.

Ifølge Kurier skal det ha vært Josef Fritzl selv som overfor sin egen kone utga seg for å være deres felles datter. Samtidig skal datteren ha sittet innesperret i kjelleren i det samme huset.

Fritzl skal ifølge avisen ha overdratt formelt eiendomsretten til skrekkhuset i Amstetten 125 kilometer vest for Wien til den innesperrede datteren. Verken naboer eller myndigheter fikk mistanke om at det var noe galt på ferde, skriver Kuriers nettsider.

Kurier mener overdragelsen, som skjedde i 1979 da datteren var 13 år gammel, kan ha vært ledd i en grundig forberedt plan om å frata henne friheten. Huset som ble overdratt, var et nybygg i tilknytning til familiens bolig og betegnes av Kurier som en «atombunker».

Tidslås på døren

Fritzl var ifølge det østerrikske nyhetsbyrået APA ikke et helt samvittighetsløst monster. Den solide døren inn til kjelleren der datteren og hennes tre barn ble holdt innesperret, var utstyrt med en tidslås, slik at den ville åpne seg automatisk hvis noe tilstøtte ham.

Ifølge det tyske bladet Brigittes nettsider hadde en av Josefs og Rosemarie Fritzls sønner, «en tykkfallen mann som nesten alltid var full», også nøkkel til kjelleren. Dermed kunne sønnen komme seg inn dit, hvis noe skjedde med faren.

Sønnen sa at kjelleren var full av sentralvarmeutstyr. Etterforskningsleder Franz Polzer bekrefter ifølge Brigitte at det er fullt ut mulig at noen kan ha hatt nøkkel til kjelleren, uten å oppdage at mennesker satt innesperret i dens indre, skjulte og lydisolerte del.

Datteren og de seks barna hun fødte etter at Fritzl tvang henne til seksuell omgang, skal nå få ny identitet. (©NTB)

Personvernpolicy