Reprise til Amerika

Klikk på bilde for å se trailer fra «Reprise».
Klikk på bilde for å se trailer fra «Reprise».  
Artikkelen fortsetter under annonsen

Joachim Triers «Reprise» er solgt til storaktøren Miramax, og får amerikansk premiere i New York og Los Angeles fredag 16. mai, før filmen skal videre ut i hele USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Regissør Joachim Trier. (Foto/Copyright: 4 1/2 / Nils Vik)Regissør Joachim Trier. (Foto/Copyright: 4 1/2 / Nils Vik)

Miramax viste tidlig interesse for filmen, og ønsket også å inngå et samarbeid med Joachim Trier om fremtidige filmer, skriver Norsk filminstitutt i en pressemelding.

Produsent Scott Rudin, som står bak filmer som «No Country for Old Men» og «The Queen», skal distribuere filmen sammen med Miramax. I tillegg til å være store på distribusjon, har Miramax i løpet av de siste årene også etablert seg som et av de store, alternative produksjonsselskapene i USA.

- Dette er jo helt fantisk. Jeg kan ikke huske at Miramax har hatt norske filmer før. Det å få dem med på laget er et kvalitetsstempel, sier Stine Oppegaard i Norsk Filminstitutt.

Produsent Karin Julsrud hos Spillefilmkompaniet 4 ½ er også svært glad for at avtalen er i boks.

- Dette er selvsagt veldig hyggelig. Miramax er en stor aktør, om ikke den største, i dette markedet. Avtalen betyr at vi får synliggjort oss som produsenter og at Joachim Trier får synliggjort seg som regissør.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Stine Oppegaard sier at Miramax har vært interessert i filmen siden de så den første gang for om lag to år siden, men at papirarbeidet har tatt tid. Hun tror at Scott Rudins navn vil hjelpe filmen til å få et stort publikum.

- Ruben er blitt svært kjent i USA og det at han setter navnet sitt på «Reprise» vil gi den betydelig mer oppmerksomhet.

«Reprise» er solgt til over over 25 land, og har allerede vært på kino i land som Danmark, England, Ungarn, Tyskland, Australia, Østerrike, Canada, Brasil og Polen. Filmen har fransk premiere 1. juni.

Filmen, som er Joachim Triers debut, har vunnet en rekke utenlandske priser, var norsk Oscar-kandidat og nominert til Gøteborgs Bergman-pris og Nordisk Råds Filmpris. Trier vant også tre Amanda-priser i Haugesund i fjor.

- Dette er en gjennomført film som har en tydelig signatur. Den har også en originalt formspråk noe som er en mangelvare, sier produsent Julsrud.