Josef Fritzl er faren

<p>DNA-bevisene er klare. Josef Frtizl er faren til datterens barn. (Foto: Scanpix)</p>
DNA-bevisene er klare. Josef Frtizl er faren til datterens barn. (Foto: Scanpix)

DNA-prøver stadfester at Josef Fritzl (73) er faren til de seks overlevende barna som datteren hans fødte mens han holdt henne fanget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amstetten (NTB-Trygve Mellvang-Berg): – Prøvene slår entydig fast at Fritzl er faren, sa etterforskningsleder Franz Polzer på en pressekonferanse i den østerrikske byen Amstetten tirsdag.

DNA-prøvene støtter dermed både den 42-årige datterens forklaring og Fritzls egen tilståelse i saken.

Josef Fritzl har tilstått å ha holdt datteren fanget i kjelleren i 24 år og fått sju barn med henne. Det sjuende barnet skal ha mistet livet. Familien levde i trange underjordiske rom og så ikke dagslys.

Fritzl ble tirsdag varetektsfengslet i 14 dager.

Samtidig støtter DNA-prøver av de mange brevene Fritzl tvang datteren til å skrive, politiets teori om at brevene er Fritzls verk.

Avviser spekulasjoner

Politiet benyttet pressekonferansen til å imøtegå flere av spekulasjonene i pressen om at Fritzl umulig kan ha vært alene om å holde datteren og deres felles barn innesperret i kjelleren i familiehuset.

Blant annet har flere aviser slått fast at Fritzl flere ganger var på lange ferier i løpet av årene han holdt barna sine fanget, og at andre må ha kommet med mat til de innesperrede i disse periodene.

– Dette er ikke noe vi ser på nå. Ferieturer kunne ha vært mulig, ettersom det fantes et eget lager i kjelleren, hvor næringsmidler ble oppbevart, sier Polzer.

Han forteller at politiet ikke har mistanke til at Fritzls kone skal ha visst om det som skjedde.

Personvernpolicy