Tindersticks til Farmen

Tindersticks til Farmen
Tindersticks til Farmen

Britiske Tindersticks kommer til Down On The Farm i august. Andre artister som er klare for festivalen utenfor Halden teller Katzenjammer og Steve Earles sønn Justin Townes Earle.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De første ni navnene til Down On The Farm-festivalen 15. og 16. august ble sluppet i går, og viser at arrangørene fortsetter sin balansegang mellom å presentere helt nye navn av det jordnære slaget og gamle (mer eller mindre obskure) helter.

Tindersticks og The Only Ones

Etter en platepause på fem år, er Nottinghams stolthet Tindersticks tilbake på markedet med albumet «The Hungry Saw». Der fortsetter bandet sin utforsking av mektig melankolsk tristesse, i et landskap som legender som Leonard Cohen og Lee Hazelwood vil nikke anerkjennende til.

Årets album er bandets syvende ordinære studioalbum siden debuten i 1993, men siden forrige utgivelse («Waiting For The Moon», 2003) har bandets frontmann Stuart Staples også gitt ut to soloalbum.

Mens det i fjor var Alex Chiltons 70-tallslegender Big Star som toppet den mytiske delen av festivalen, er det de britiske nyveiverne Only Ones som i år får oppgaven å vise at gamle helter fortsatt kan skinne. Med Peter Perrett i spissen, var The Only Ones et av Englands mest markante nyveivband i de fire årene eventyret varte. Sin siste (og tredje) langspiller kom bandet med i 1980, men hiten «Another Girl, Another Planet» fra 1978-debuten har sørget for at bandet har fått status som kulthelter.

Sønnen til Steve

Blant nykommerne på festivalen merker vi oss ikke minst Justin Townes Earle. Hans debutplate «The Good Life» har fått mye positiv oppmerksomhet i hjemlandet USA, men selv om han sikkert vil vise at han står trygt på egne bein, skyldes mye av interessen også opphavet. Faren er nemlig Steve Earle, som for sikkerhets skyld oppkalte sin sønn etter sin egen helt, Townes van Zandt.

Memphis-artisten Amy LaVere og The Coal Porters (med Long Ryders-sjefen Sid Griffin i sine rekker) kompletterer det utenlandske festivalbidraget, mens Katzenjammer og Sister Rain på hver sin kant topper norskavdelingen.

Norskavdeling

Førstnevnte jentekvartett har overbevist på norske scener de siste par årene, og kommer om ikke så altfor lenge med sitt debutalbum. Sistnevnte er kanskje det nærmeste vi kommer et norsk psykedeliaband med en kultstatus som langt overgår deres nåværende aktivitet.

De to øvrige norske artistene som så langt er bekreftet til Down On The Farm er countrybandet Onkel Tuka og haldenseren Tor Brynhildsen - som i fjor platedebuterte i den ringe alder av 67!


Les også våre rapporter fra Down On The Farm 2007:

Årets beste festival?

En herlig dag på landet

Variert og spektakulært


Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Les Retrohue her

Personvernpolicy