Gerhardsen vil ha homofest i Rådhuset

Rune Gerhardsen (Ap) mener at Rådhuset i Oslo bør åpnes for homofil folkefest for ny ekteskapslov.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gerhardsen er uenig med ordfører Fabian Stang (H) som ikke vil gi homofile lov til å bruke Rådhuset til feiring av at homofile og heterofile blir likestilt i en ny ekteskapslov.

Gerhardsen sitter i forretningsutvalget i Oslo kommune. Utvalget bestemmer bruken av Rådhusets festlokaler. Ap-politikeren støtter ankesaken til Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring (LLH) fordi han mener at Stangs begrunnelse for avslaget ikke holder. Stang mener at politiske vedtak ikke skal feires i Rådhuset.

– Dette bør vi åpne for. Dette er ikke en politisk sak som man kan bruke reglementet mot. Det dreier seg om et vedtak gjort i Stortinget som innebærer en markering som er viktig for mange mennesker her i landet. Vedtaket er knyttet til viktige seremonier i livet, sier Gerhardsen til Dagsavisen.

Sakens behandling er utsatt til mandag fordi SV ønsker å drøfte den i sin partigruppe først. Dersom saken ender med avslag, havner saken i bystyret. (©NTB)

Personvernpolicy