Med ungguttene i front suser Vålerenga av gårde på en medgangsbølge etter å ha valset over Viking før pause i «fortet» i Stavanger.

3 mål:

Tiago Martins (Bodø/Glimt), Tarik Elyounoussi (Fredrikstad), Johan Andersson (Stabæk), Daniel Nannskog (Stabæk), David Nielsen (Strømsgodset), Mohammed Abdellaoue (Vålerenga), Diego Silva (Aalesund).

2 mål:

Markus Ringberg (HamKam), Espen Hoff (Lyn Oslo), Odion Jude Ighalo (Lyn Oslo), Didier Konan Ya (Rosenborg), Yssouf Konè (Rosenborg), Glenn Andersen (Strømsgodset), Andrius Velicka (Viking), Daniel Fredheim Holm (Vålerenga).

47 spillere har scoret ett mål hver. Det er gjort to selvmål. I alt 94 mål på 35 kamper (snitt 2,69).

3-2 seieren kom etter en meget underholdende kamp og ga 2.-plass på tabellen for Martin Andresen og co. Vålerengas unge, fremadstormende mannskap utnyttet Vikings defensive problem til det fulle med 3 mål i løpet av 8 minutter før 20 minutter var gått.

Slikt har man knapt sett før på Vikings hjemmebane, og i hvert fall ikke på nye Viking stadion. Samtlige mål var en oppvisning i effektiv og presis angrepsfotball.

Temaet i lokalpressen før denne kampen var om Viking kunne makte å slå rekorden fra gullårene på 70-tallet med på ni hjemmeseiere på rad. I stedet ble det Vålerenga som fikk revansj for de seks poengene laget tapte mot Viking i serien i fjor.

Etter de tre baklengsmålene følte Viking-trener Uwe Rösler for å foreta grep. Han tok ut sin landsmann René Klingbeil og satte inn Vålerengas utleide midtstopper Jørgen Horn. Viking overtok føringen av kampen, men skapte ikke mer enn et par ok muligheter samt enn en rekke dødballer. Som tidligere i år viste Viking tegn på omstendelig pasningsspill og manglende fantasi i angrepsvariantene.

Kanonade

I pausen viste Viking hva laget hadde tenkt å foreta seg i 2. omgang ved å komme tidlig på banen, oppildne publikum og vente på Vålerenga. Omgangen ble innledet med et veritabelt stormløp mot Troy Perkins. Gjestene pådro seg to gule kort i løpet av kort tid i kampen for å forsvare seg.

Da en halvtime gjensto så det ut som Vålerenga hadde ridd av den verste stormen. Samtidig falt Viking tilbake til gamle synder; feilpasninger og manglende presisjon. Kaptein Nikolai Stokholm utmerket seg ved spesielt mange baller uten adresse. I stedet kunne hans kollega Martin Andresen samle troppene for å sikre seieren – som lenge virket sikker.

Vikings første redusering kom etter at Alexander Ødegaard ble lei av å slå alle innleggene og gjorde jobben selv med et kontant skudd med høyrebeinet. 2-3 sørget Vålerenga selv for etter et selvmål av Kjetil Wæhler. (©NTB)

Viking – Vålerenga 2-3 (0-3)

16.009 tilskuere

Mål: 0-1 Daniel Fredheim Holm (11), 0-2 Gunnar Heidar Thorvaldsson (12), 0-3 Fredheim Holm (19), 1-3 Alexander Ødegaard (69), 2-3 Kjetil Wæhler (selvmål 84)

Dommer: Terje Hauge, Olsvik

Gult kort: Martin Fillo og Andrius Velicka, Viking, Jarl-André Storbæk, Daniel Fredheim Holm og Dan Vesterby Thomassen, Vålerenga.

Lagene:

Viking (4-2-3-1): Kristian Nicht – Renè Klingbeil (Jørgen Horn fra 28.), Børre Steenslid, Ragnvald Soma, Trond Bertelsen – Jone Samuelsen (André Danielsen fra 18.), Nicolai Stokholm – Allan Gaarde, Martin Fillo (Peter Ijeh fra 72.), Alexander Ødegaard – Andrius Velicka.

Vålerenga (4-4-2): Troy Perkins – Freddy dos Santos, Dan Vesterby Thomassen, Kjetil Wæhler, Jarl-André Storbæk – Gunnar Heidar Thorvaldsson (Morten Berre fra 70.), Martin Andresen, Kristofer Hæstad (Lars Iver Strand fra 53.), Daniel Fredheim Holm, – Bengt Sæternes, Mohammed Abdellaoue (Bojan Zajic fra 46.) (©NTB)